Десетки сигнали за отводнявания и паднали дървета са подадени в

...
Десетки сигнали за отводнявания и паднали дървета са подадени в
Коментари Харесай

Десетки сигнали за отводнявания и паднали дървета са подадени в МВР поради обилните валежи

Десетки сигнали за отводнявания и паднали дървета са подадени в Министерство на вътрешните работи през миналото денонощие. Това оповестиха от ведомството. В София екипите на пожарна са отводнявали гаражи кварталите " Младост " и " Левски ". Реагирали са на позвънявания за две паднали дървета. От изобилния дъжд нощес наводнени бяха подлезите при НДК и Лъвов мост, а на Околовръстния път три коли закъсаха и се наложи от тях да бъдат извадени пет индивида. Само в София през миналата нощ са постъпили 63 сигнала за катастрофи.

На тел.112 сигнали за отводнявания са получени от хора в Ловеч и Перник. Спасителни екипи са се отзовали на сигнал за паднало дърво в Пловдив.

Седем сигнала за отводнявания има от поданици на Етрополе. Няма данни за застрашени или потърпевши хора.

Сигналите са основно за наводнени обекти в региона на кварталите „ Симеоново “, „ Драгалевци “, бул. „ Симеоновско шосе “ и „ Околовръстното шосе “, както и в софийските села Яна и Бухово. Получени са и няколко сигнала за блокирани леки коли и жители от високи дъждовни води, които не могат да се оттекат в канализацията на „ Околовръстен път “.

За нормализиране на ситуацията на територията на столицата са работили осем екипа с 27 пожарникари и осем автомобила.

Получени са и няколко сигнала за отводняване на наводнени къщи и дворове в с. Боровци общ. Берковица, обл. Монтана. На място са изпратени два автомобила с четирима чиновници и две помпи от пожарната в Берковица. 

Към 7 часа тази заран на територията на София чиновниците на пожарната не престават работата по 20 настоящи сигнала за отводнявания на обекти. 

Оранжев код за значителни превалявания на 16 юни е разгласен за областите Видин, Монтана, Враца, София област, София град, Ловеч, Габрово, Перник и Пазарджик. За Видин, Монтана и Враца е в действие и оранжев код за гръмотевична интензивност. Това се показва на страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР