Десетки сигнали на хора в социалните мрежи за фалшиви имейли

...
Десетки сигнали на хора в социалните мрежи за фалшиви имейли
Коментари Харесай

НОВА ИЗМАМА: Фалшивите полицейски призовки се изпращат от страни извън ЕС

Десетки сигнали на хора в обществените мрежи за подправени имейли с призовки от името на Министерство на вътрешните работи, Интерпол и други силови органи. В наличието има закани за формирани производства по хипотетични обвинявания, най-често с обвинявания в педофилия и другарство с малолетни посредством уеб сайтове за запознанства.

Темата разяснява шефът на ГДНП основен комисар Атанас Илков. Той уточни, че неговото име и автограф са употребявани в тези мейли.

„ От началото на 2022 година се появиха тези предложения на мейлите на доста жители. Тези призовки и предложения не пораждат никакви правни последствия за тях. Ние установихме, че тези известия се изпращат от трети страни отвън Европейски Съюз “.

По думите му нито закона за Министерство на вътрешните работи, нито Наказателно-процесуален кодекс има сходна процедура да се комуникира с хората.

Илков обсни, че призовките се връчват от чиновници на ГДНП или се изпращат до адреса. Гражданите могат да бъдат призовавани и по телефона, като чиновниците се показват и оставят телефон за обраната връзка.

„ Нямаме процедура да известяваме жителите с мейли “, безапелационен бе той.

Илков прикани, в случай че получим такова известие да не го отваряме, а да се свържем с полицията.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР