Десетки са смъртоносните отсечки по българските пътища, където стават стотици

...
Десетки са смъртоносните отсечки по българските пътища, където стават стотици
Коментари Харесай

Най-опасните пътища у нас

Десетки са смъртоносните прави по българските пътища, където стават стотици произшествия с десетки убити и ранени. Това демонстрира информация на Пътна полиция, предоставена на Съюза на българските автомобилисти. Цифрите са за 2016 година, а новият лист за 2017-та ще бъде направен до 31 март тази година.
От СБА приканиха водачите да бъдат изключително деликатни в пет пътни сектора в страната. Освен поради висока скорост и човешка неточност там има и други аргументи за произшествия като, да вземем за пример неприятна пътна настилка и недобра маркировка. Става дума за:

Автомагистрала "Тракия " в сектора на 66,300 км в посока София, където се образува аквапланинг. Автомагистрала "Тракия " в сектора от 165 км до 208 км в посока Бургас, както и огледално в посока София в дейна лента, където е деформирана пътната настилка. Пътят от Русе до Бяла, който е извънредно претрупан и рисков, е най-опасният у нас.

Автомагистрала "Марица " в сектора преди Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево. Там има преплитане на пътните потоци, изчакване на товарни коли в дейна лента.

Кръгово кръстовище сред обходен път на Враца и пътя Враца-Оряхово, където движещите се по направление София -Видин и назад, заради острия метод при нахлуване в кръга, съчетано с неприятни условия на видимост през тъмната част от денонощието катастрофират в кръга. Други сходни рискови прави са Пловдив-Карлово и Бургас-Варна.

Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР