Десетки родители се събраха в централния парк „Пети октомври в

...
Десетки родители се събраха в централния парк „Пети октомври в
Коментари Харесай

Родители от Стара Загора се обявиха срещу насилието над деца в детски градини и училища

Десетки родители се събраха в централния парк „ Пети октомври " в Стара Загора в поддръжка на Националната гражданска самодейност „ Не на насилието над деца в детски градини и учебни заведения ", предава БНР. Протестиращите упорстват за мандатност на шефовете в просветителната система, за ранно пенсиониране със опазване размера на пенсията и минимална учителска заплата над междинната за страната.

Националната самодейност предлага 14 промени в просветителната ни система, да вземем за пример назначение на психолози, логопеди и медицински лица в учебните заведения, мандатност на директорските места.

Един добър шеф, когато знае, че след четири или пет години ще се явява отново на конкурс, той ще се старае да наеме не най-удобните учители, а ще се старае да наеме най-хубавите експерти, които биха се справили най-добре и биха развили най-добре съответната институция, изяснява Васил Николов - ръководител на Национален предприемчив комитет за качествена и новаторска просветителна система.

За да се резервира психическото здраве на децата и учителите би трябвало да се промени средата в българското учебно заведение. Протестиращите не одобряват въвеждането на антистрес стратегия за учителите:

Ние ще го научим да устоя доста на стрес, вместо да му подобрим средата, разбирате ли? Ние просто сме разочаровани, че синдикатите оферират такива несъответстващи ограничения,коментира Николов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР