Десетки ресторанти, барчета и кафенета са обявени са продан или

...
Десетки ресторанти, барчета и кафенета са обявени са продан или
Коментари Харесай

COVID кризата удари сериозно ресторантьорите в Пловдив! Десетки обекти за продажба или наем

Десетки заведения за хранене, барчета и кафенета са оповестени са обмен или отдаване чартърен. Ковид рецесията удари съществено бизнеса със заведения в Пловдив.

Туристическият отрасъл безспорно понася най-вече рестрикции от началото на пандемията - редица пъти обектите за публично хранене и развлечение бяха затваряни, беше налаган вечерен час, ограничаване в потенциала, отстоения сред масите, зелени документи за личен състав и посетите и така нататък Дори сега в редица от областите на България част от горепосочените ограничения са в действие, а се чака скоро това да стане и в Пловдив.

Ресторантьори и хотелиери, както и всички останали специалности в туристическия отрасъл, проведоха десетки митинги, отказваха да съблюдават ограниченията, неотдавна оповестиха протест на новите ограничавания. Част от бизнеса обаче не устоя на натиска на здравната рецесия и държавните заповеди, съчетани с неимоверното нарастване на сметките за ток и газ. Именно това тласна част от ресторантьорите и хотелиерите да разгласят обектите си за обмен или да ги отдадат чартърен.

Семпъл обзор върху пазара на парцели демонстрира, че заведенията се търгуват по-евтино даже от жилища. Известен ресторант-градина в " Кючук Париж ", ситуиран в лична независима постройка с РЗП от 240 кв.м. се продава за 215 000 евро или 895.83 евро/кв.м. Заведението е настоящо и с потенциал от близо 200 места и все пак цената му на квадрат е под междинната за жилищно строителство.

Друг действаш ресторант " Валдес " в същия квартал се продава оборудван за 258 880 евро или 1150 евро/кв.м без Данък добавена стойност.

Китайският ресторант в комерсиалния център на ул. " Капитан Райчо ", който е почти със същата величина 212 кв.м. и още близо 30 кв.м. магазинна повърхност, се продава за почти същата цена - 205 000 евро (854 евро/кв.м). Нощен клуб, ситуиран в съседство в ТЦ " Гранд ", който смени доста имена, търси ново бъдеще. Заведението е с величина 382 квадрата и е оферирано за 208 590 евро или 546.04 евро/кв.м.

Затвореното Chef`s House на бул. " Освобождение " също търси нови притежатели 350 000 евро (1080 евро/кв.м). То е с повърхност от към 300 кв.м.

Сред офертите за продажба има и редица заведения в кв. " Христо Смирненски " и към Гребната база. Цените са сред 900-1500 евро за кв.м. Сред тях са заведения за хранене, кафенета и дребни барчета.

Ресторант с повърхност от 250 кв., потенциала във вътрешната зала е 80 места, а извън - 100, със личен имота от 510 кв. м. се продава за 307 000 евро ( 601.96 евро/кв.м)

Заведение на Главната в Пловдив с бар и зала от над 200кв, презназначено за обекти като пиано бар, нощно заведение или игрална зала, се продава за 326 399 евро или 1087.99 евро/кв.м

Част от притежателите на същите заведения пробват да ги дават и чартърен, като цените стартират от 600 евро/месечно и стигат до 2000-2500 евро. Други по-големи заведения в централната част на града даже се оферират под аренда на стойност 4000 евро.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР