Десетки пловдивчани призоваха община Варна да върне акциите си в

...
Десетки пловдивчани призоваха община Варна да върне акциите си в
Коментари Харесай

Пловдивчани пак на протест, искат си панаира

Десетки пловдивчани приканиха община Варна да върне акциите си в панаира на страната. На митинг в центъра на Пловдив те скандираха: „ Искаме си панаира! “

Един от дейните жители по тематиката – Филип Доминов, изясни, че хората упорстват на утрешната сесия на Общинския съвет на Варна точката за панаира да влезе като изключителна и да бъде взето решение за връщане на каузи на Министерския съвет.

Организаторите на митинга считат, че страната и общината към момента могат да запазят собствеността си в смесеното сдружение след отхвърли на Търговския указател да впише решението за увеличение на капитала му.

Ето и реакцията на кмета на Варна: „ И това е отлично, че има досъдебно произвеждане и инспекции, каквито имаме стотици за последните години. Общо взето имаме над 120 инспекции от всякакво естество. През цялото това време тези акции, в случай че са били за някого значими – в Пловдив, тъй като те настояват, че там са доста значими, за страната, тъй като и тя твърди, че е доста значимо. Винаги сме казвали, че сме подготвени незабавно да ги заменяем за средства, с които да си изправим дупката, там да осъществяваме някакъв план “, сподели Иван Портних, кмет на Община Варна.

Протестиращите приканиха всички съветници на Пловдив, подкрепили апорта на варненските акции в доминираното от Георги Гергов сдружение „ Пълдин Туринвест “, да изоставен локалния парламент.

Счита се, че в случай че тази договорка бъде финализирана, предприемачът ще придобие над 79 на 100 от контрола над интернационалното комерсиално ревю.

На митинга бяха депутатът от „ Демократична България “ Йордан Иванов и общинските съветници от тази коалиция, както и някогашният депутат от Национална движение „Симеон Втори" Владимир Дончев.

Етикети: Иван ПортнихПловдивпловдивския панаир
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР