Десетки назначения без конкурси стават сега в системата на горите.

...
Десетки назначения без конкурси стават сега в системата на горите.
Коментари Харесай

Александър Дунчев: Десетки политически назначения в системата на горите

Десетки назначения без състезания стават в този момент в системата на горите . За това заяви пред БНР депутатът от Политическа партия Александър Дунчев, някогашен шеф на Агенцията по горите и дълготраен природозащитник.

" В момента няма нито един назначен с конкурс от тези десетки, които са заменени. В обединението дотам са се обвързали уговорките на съдружните сътрудници, че напряко са се блокирали ", сподели Дунчев.

" Единствената причина да се крият имената на всички тези кадрови промени, е очевидно, че ние хванахме слабото място на политиката, която в този момент се постанова в горите - тотална чистка на всички фрагменти и то не на калпазаните, не на схемаджиите. Чистят се най-вече честни фрагменти, шефове, които са се потвърдили, че са неподкупни и устояват на напън, политически ", сподели Дунчев.

По думите му се цели горската система да бъде завладяна от партийни функционери на един от съдружните сътрудници, с цел да могат Горите да се употребяват за партийни и предизборни цели . Той посочи, че на основни позиции са същински фрагменти на Българска социалистическа партия, уточни Дунчев.

" Общински съветници, членове, кандидат-депутати. На доста места излязоха фрагменти, които в миналото бяха изявени фрагменти на ГЕРБ или на Движение за права и свободи. В момента още веднъж идват на власт ", съобщи депутатът от Политическа партия.

Според Александър Дунчев " това са поръчкови шефове, които години наред са потвърдили, че извършват политически поръчки - да дадат огромни количества дървесина на съответни компании, на съответно занижени цени ".

" Затова се връщат. Те в действителност не са фрагменти на ГЕРБ, на Движение за права и свободи или на Българска социалистическа партия. Това просто са поръчкови шефове на доста от местата ", сподели Дунчев. Той е обезнадежден, че въобще ще има промяна в системата на горите, " поради всичките тези мощни политически пристрастия и ползи ".

Според него същинската промяна се показва в това Горите да бъдат самостоятелни от Министерството на земеделието .

Докато не се реализира политическо единодушие да тази промяна, това, което ще вършим в Народното събрание, е да разкриваме злоупотребите и да спрем схемите, заявява Дунчев.

" Колегите от Политическа партия и Демократична България към този момент схващат, че нещата отиват на зле . По-добре в този момент да се бие алармата и да почнат да се осветяват схемите и злоупотребите с власт, в сравнение с на следващия ден, когато ще е късно ", сподели Александър Дунчев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР