Десетки населени места в Родопите продължават да са без ток.

...
Десетки населени места в Родопите продължават да са без ток.
Коментари Харесай

Десетки населени места в Родопите продължават да са без ток

Десетки обитаеми места в Родопите не престават да са без ток. Някои от тях - към този момент трети ден. От дни в смолянското село Широка лъка светлината и топлината са ъгъл, водата също.

" Ние сме привикнали, ние сме балканджии, устояваме и на мрачно, и на студено. Нашите деца в НУФИ Широка лъка се отопляват на ток и, когато няма електричество, е мъчно за дечицата “, сподели Димитър Бочуков, преподавател в НУФИ " Широка лъка ".

„ Близките 60 години не е имало такова наводняване в Широка лъка, съвсем 2/3 от времето е нямало ток, беше откъснало водопровода в два региона на Широка лъка “, заяви кметът на обитаемото място Васил Седянков.

В Девинско - Триград още е откъснат от света, откакто багерът, който укрепваше трасето, се обърна в реката, а пътят пропадна изцяло.

„ За страдание, си мислихме, че с ограниченията от предходните 3 дни ще се реши казусът до пролетта, с цел да може трайно да се вземат ограничения, само че тези ограничения би трябвало да ги вземем неотложно в този момент “, означи кметът на Девин Здравко Иванов.

Провизии се обезпечават, както и здравна помощ, само че казусът с водоснабдяването остава.

„ Бедствия отначало, на цялостна нула сме, изходна позиция. Продължаваме, през днешния ден чакаме да дойдат кранове “, сподели Емил Гогушев кмет на с. Триград.

А покрай Боринското село Ягодина 300-годишният Римски мост е изцяло опустошен. Има късмет да бъде възобновен, само че единствено образно. В Ягодинската пещера също има вреди.

Според локалните хора за възобновяване на вредите ще са нужни съществени средства.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР