Десетки милиони са щетите по републиканската пътна мрежа от дъждовете

...
Десетки милиони са щетите по републиканската пътна мрежа от дъждовете
Коментари Харесай

Щети за десетки милиони нанесли дъждовете и свлачищата в последните месеци

Десетки милиони са вредите по републиканската пътна мрежа от дъждовете и свлачищата през последните два месеца. Това съобщи през вчерашния ден министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков . По думите му колкото средства са нужни, толкоз ще бъдат отпуснати за покриване на вредите върху държавната и общинска инфраструктура.
 

" Ако би трябвало да създадем разбор на всички повредени сектори от републиканската пътна мрежа от свлачищата и дъждовете през последните два месеца, приказваме за няколко десетки милиона лв. . Само в Тетевенско по общинската и държавна инфраструктура вредите от дъждовете са над 6 млн. лв. , последното свлачище в Смолянско е над 7 млн. лв., Мизия - към 3 млн. лв., Дупница - към 600 000 лв. за общинска пътна инфраструктура ", съобщи Нанков.
 
 БГНЕС, списък

Той напомни, че за Тетевенско Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет е отпуснала към 500 000 лв. за първичните вреди и спешното подсилване. Всичко друго е разказано и ще бъде покрито от бюджета на комисията, добави министърът и увери, че колкото и да е лимитиран бюджетът й, вредите се покриват.
 

Трябва да мислим повече за предварителна защита , а не да се реагира след събитията , добави Нанков. Той напомни, че нормативни промени в Закона за устройство на територията са били направени през 2015 г.  " Променихме закона в свлачищен регион да не се строи, в случай че няма построена канализация и ред други превантивни ограничения. Факт е, че сме очевидци на все по-чести сходни неподходящи феномени ", разясни министърът.-->
 
 БГНЕС, списък

Нанков добави, че има надзор, само че измененията са направени 2015 година , а не 1985 година По думите му проблемите по Черноморието от свлачища за стотици милиони, нужни за тяхното подсилване, са във връзка със строителство през 80-90-те години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР