Десетки кораби, които превозват втечнен природен газ до испанските пристанища

...
Десетки кораби, които превозват втечнен природен газ до испанските пристанища
Коментари Харесай

Десетки кораби с втечнен газ чакат до испанските пристанища

Десетки кораби, които транспортират полутечен природен газ до испанските пристанища чакат да бъдат разтоварени. Те са най-вече от Съединените щати и Африка. В същото време потреблението спада поради извънредно топлия месец октомври, през който са измерени температури каквито не е имало от 1950 година насам, предава БНР.

Испанските пристанища са задръстени от кораби, които транспортират полутечен природен газ и чакат да бъдат разтоварени. Причините за това са няколко, споделя икономическият специалист Пабло Гил.

" Търсеното сега понижава, тъй като времето е топло, запасите са на максимума и има по-малко ползване по стопански аргументи ".

Цената на електрическата енергия падна, откакто цената на газа също спадна до 31.77 евро за MWh, което е най-ниското й равнище от 15 месеца.

Това значи, че за първи път, откогато влезе в действие през месец юни, така наречен „ иберийски механизъм “ няма да бъде задействан.

Той лимитира цената на газа за произвеждане на електрическа енергия до приблизително 48,8 евро на MWh за интервал от 12 месеца, като за първите 6 месеца ограничаването е до 40 евро.

Периодът обгръща и последваща зима, когато се чака цените на силата да са по-скъпи.

Заради рекордно топлото време обаче през октомври, когато тук-там в Испания са измерени над 35 градуса, потреблението понижа, а от там и цените.

 

   Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР