Десетки камиони с хуманитарна помощ в Газа. По последни данни

...
Десетки камиони с хуманитарна помощ в Газа. По последни данни
Коментари Харесай

Десетки камиони с хуманитарна помощ в Газа

Десетки камиони с филантропична помощ в Газа. По последни данни 33 ТИР-а са минали през граничния пункт “Рафах ” на границата с Египет. Данните бяха изнесени от службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси.

Според разнообразни медии това е най-голямата автоколона, влезнала в обсадената палестинска територия. Доставките започнаха след лимитираното обновяване на филантропична помощ на 21 октомври.

“Въпреки че това нарастване е добре пристигнало, нужен е доста по-голям размер помощи на регулярна основа. Целта е да се избегне в допълнение утежняване на тежката филантропична обстановка, в това число цивилен вълнения ”. Това написа в отчет за войната сред Израел и Хамас.

Според документа изключително остра е потребността от гориво за работа на здравното съоръжение и оборудванията за водоснабдяване и канализация.

Израел блокира всички доставки на гориво. Мотивът е, че Хамас ще го употребява за произвеждане на оръжия и експлозиви.

Конвоите с филантропична помощ за Газа бяха спрени, откакто на 7 октомври палестинското ислямистко придвижване извърши кърваво нахлуване против Израел. Тогава починаха над 1400 души, множеството от които цивилни. В отговор израелската войска стартира военна атака против палестинската територия. При нея, съгласно “Хамас ”, са убити над 8000 души, множеството от които цивилни.

Газа е под израелска обсада от идването на “Хамас ” на власт през 2007 година,

От 21 октомври насам общо 117 камиона с филантропична помощ са съумели да влязат в Газа. По-голямата част от тях са съдържали медицински материали.

Шейсет от тях съдържали храни и хранителни артикули, а 13 камиона е имало вода и санитарно съоръжение.

Колко ще продължи войната

Сухопътната инвазия на Израелските сили за защита (IDF) в ивицата Газа ще продължи от 6 седмици до 6 месеца. Това съобщава Bloomberg, базирайки се на няколко публични лица.

Според тях нашествието има за цел да унищожи палестинското придвижване Хамас като организация. Тя ще се опита и да подсигурява, че линията Газа ще престане да бъде източник на антиизраелско принуждение. Според изданието съдружниците на Израел, в това число Съединени американски щати, желаят от Йерусалим по-ясно да формулира задачите на интервенцията. Съединени американски щати и други съдружници упорстват Израел да бъде по-конкретен във връзка с визията си какво ще се случи по-късно.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР