Десетки каменовъглени мини в обширен промишлен район в северните части

...
Десетки каменовъглени мини в обширен промишлен район в северните части
Коментари Харесай

Проливни дъждове доведоха до евакуацията на 120 000 души в Китай

Десетки каменовъглени мини в просторен индустриален регион в северните елементи на Китай са затворени заради наводнения в миг, когато страната се пробва да усили въгледобива, с цел да се оправи с дефицит на електрическа енергия, съобщи Франс прес, като се базира на локални медии.
Global Warming Times: Flooding impacts two million in Shanxi province, China
— Global Warming Times (@globalwarmingt)
Над 60 въглищни мини стопираха работа в провинция Шанси, западно от Пекин, след проливни дъждове, които постановиха също евакуацията на минимум 120 000 души.
 Българска телеграфна агенция
Спирането на работата в мините ще се отрази зле на производството на електрическа енергия в Китай, който се пробва да задоволи забележителните енергийни потребности на индустрията в интервал на международно икономическо възкръсване. Китай създава 60 % от електрическата енергия си от въглища.
 Българска телеграфна агенция
В последните седмици бяха наложени спирания на електроподаването в доста региони, което наруши индустриалните действия. Поради дефицита на електрическа енергия управляващите бяха принудени да се откажат краткотрайно от упоритостите си за понижаване на излъчванията от газове с парников резултат.

Китайският щемпел заяви предходната седмица, че мините в провинция Вътрешна Монголия, огромен въгледобивен регион в Северен Китай, са получили публично разпореждане да усилят производството с общо 98 милиона тона. Нареждането се отнася за 72 мини.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР