Десетки известни личности, включително писатели и актьори, подписаха отворено писмо,

...
Десетки известни личности, включително писатели и актьори, подписаха отворено писмо,
Коментари Харесай

Световни фигури призоваха Путин да освободи Навални

Десетки известни персони, в това число писатели и артисти, подписаха отворено писмо, призоваващо съветския президент Владимир Путин да освободи опозиционния политик Алексей Навални и да приключи " изтезанията му в пандиза " , както написа в писмото, предава Ройтерс.

Носителите на Нобелова премия писатели Светлана Алексиевич, Дж. М. Кутзи, Херта Мюлер, Орхан Памук, Олга Токарчук и Марио Варгас Льоса са измежду подписалите апела.

Навални, някогашен юрист, който стана прочут с обвинявания против елита на Путин в колосална корупция, излежава присъди от общо 11-и половина години в наказателна колония по обвинявания, в това число машинация, които съгласно него са скалъпени, с цел да му попречат да провокира Путин - изказване, което Кремъл отхвърля.

Руските управляващи настояват, че Навални и неговите поддръжници са екстремисти, свързани с Централно разузнавателно управление на САЩ, които желаят да дестабилизират Русия. Те оповестиха придвижването му отвън закона, а самият Навални е изправен пред нови обвинявания, които биха могли да удължат години затвор.
 Допълнителни 30 години затвор грозят Навални
Допълнителни 30 години затвор грозят Навални

Спрямо съветския опозиционер е формирано и дело за тероризъм

Поддръжниците на Навални са все по-притеснени за здравето му през последните седмици, заявявайки, че се притесняват, че той може да почине в пандиза. Казват, че е и загуба на тегло.

" Той беше поредно връщан в изолираност и пъхнат в бетонна клетка с размерите на кучешка барака, без вентилация ", споделиха подписалите писмото, измежду които са също танцьорът Михаил Баришников, актьорите Джъд Лоу и Бенедикт Къмбърбач и писателите Маргарет Атууд, Джоан Роулинг и Салман Рушди.

" Посещенията на родственици и телефонните диалози са неразрешени, привилегиите му адвокат-клиент са анулирани. Въпреки че има тресчица, той е принуждаван да стои през целия ден. "
 Саакашвили: Навални е бъдещият президент на Русия
Саакашвили: Навални е бъдещият президент на Русия

Вижда общи неща с съветския опозиционер

Те споделиха, че прибавят гласовете си към тези на съветските лекари, които са поискали незабавна здравна помощ за Навални, и към тези на съветските юристи и районни депутати, които упорстват за завършек на " изтезанията " на Навални.

Кремъл отхвърли да разяснява лекуването на Навални или здравословното му положение, заявявайки, че това е въпрос на затворническата работа, която в предишното е казвала, че му обезпечава всички нужни медицински грижи.

Навални завоюва възхищението на разнопосочната съветска съпротива с това, че се завърна непринудено в Русия през 2021 година от Германия, където беше лекуван след опит.

Кремъл отхвърли да се е опитвал да го убие и съобщи, че няма доказателства, че е бил токсичен с " Новичок ".
 Екологичен потенциал упорства за освобождението на съветските опозиционери Навални и Кара-Мурза
Екологичен потенциал упорства за освобождението на съветските опозиционери Навални и Кара-Мурза

Членовете на Екологичен потенциал осъдиха нарушаванията на правата на индивида от страна на съветския режим
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР