Десетки ирански градове в момента са обявени за червена зона“

...
Десетки ирански градове в момента са обявени за червена зона“
Коментари Харесай

Иран: в една килия с коронавируса

Десетки ирански градове сега са оповестени за „ алена зона “ поради високата заболеваемост от ковид, измежду тях е и столицата Техеран. На работа могат да вървят единствено упражняващите значими за системата специалности. Но дали тези строги правила се съблюдават и в пандизите? Полагат ли се грижи за тези, които са задържани и постоянно живеят доста натясно?

Екоактивистката Сепиде Кашани и правозащитничката Зейнаб Хамранг са се заразили с ковид в женското поделение на пандиза „ Евин “, споделят техни родственици. Те подлагат на критика отношението към болните и питат по какъв начин е стигнал вирусът до пандиза, който е откъснат от външния свят?
 Талибаните завзеха основния граничен пункт на границата с Иран Талибаните завзеха основния граничен пункт на границата с Иран
Талибаните обявиха, че са завзели основния граничен пункт на границата сред Афганистан и Иран, оповестява Агенция Франс Прес, базирайки се на представ...

Спазването на отдалеченост на практика е невероятно

Роднините открили в телефонни диалози, че двете дами са били тествани положително и им е била наложена карантина. Хамранг е пенсионирана учителка, пратена за пет години зад решетките по общоприетото обвиняване – за агитация против политическия ред. Кашани е екоекспертка, наказана на 6 години затвор в дело против 8 членове на екологични организации.

Мириам Кларен, чиято 66-годишна майка е в същия затвор, сподели пред Дъждовни води: „ От месеци майка ми не е била толкоз обезпокоена и гневна, колкото по време на последния ни телефонен диалог. Там 25 дами са натъпкани в доста тясно помещение. Поддържането на отдалеченост в кухнята, банята и тоалетните на практика е невероятно “.

Рискът за майка ѝ е изключително висок заради напредналата ѝ възраст. Както споделя Мириам, когато били регистрирани първи случаи на заболели пандизчии, лекарите споделили, че това е елементарна настинка. Едва откакто се оказало, че хората имат висока температурата и тестванията им излезли положителни, станало пределно ясно, че в действителност имат ковид.

Тестването – единствено на инцидентен принцип
 Защо в Иран се появиха толкоз доста нови милионери Защо в Иран се появиха толкоз доста нови милионери
Броят на доларовите милионери по света продължи да нараства даже и по време на пандемията. В Иран техният брой се е нараснал с близо 25...

Садра Абдолахи, чиято брачна половинка, която е журналистка и правозащитничка, се намира в същия затвор, споделя пред Дъждовни води следното: „ Вчера по телефона жена ми ми сподели, че Зейнаб Хамранг е болна от ковид и останалите затворнички са мощно обезпокоени. Днес разбрах, че и Сепиде Кашани е дала позитивна проба. Проблемът е, че в пандиза проби не се вършат постоянно, а единствено когато някоя жена получи остри признаци. Това е рисково. “

Затворничките нямат контакт с външния свят, т.е. могат да се заразят единствено посредством личния състав на пандиза или при явяване пред съда. „ Докато управлението на пандиза не вземе ограничения да защищити нашите близки от болест, би трябвало да ги пуснат в отпуск, с цел да се погрижим за тях “, споделя Абдолахи.

Дъщерята на Нахид Тагави посочва три рекомендации от името на загрижените фамилии: да бъдат тествани всички пандизчии, затворническият личен състав да съблюдава разпоредбите за хигиена, а пандизчиите над 60 години да бъдат пуснати в отпуск, с цел да не се заплашва тяхното здраве.

 

Източник:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР