Десетки хора се събраха на протест пред сградата на Министерството

...
Десетки хора се събраха на протест пред сградата на Министерството
Коментари Харесай

Протест пред сградата на МВР: Спрете войната по пътищата

Десетки хора се събраха на митинг пред постройката на Министерството на вътрешните работи (МВР) с искане за правдивост и по-строг надзор на пътя.

Недоволството им е провокирано от последната злополука, при която лидер, използвал алкохол, блъсна и умъртви дете в центъра на София. Инцидентът стана на 2 септември малко преди среднощ на пешеходна пътека на ул. ”Гурко ”. Момчето на 15 години умря от удара.

В демонстрацията довечера се включиха близки на починали в произшествия.
Вчера прокуратурата повдигна обвиняване на лидера на лекия автомобил, предизвикал злополуката в събота. Той ще бъде притеглен в качеството му на обвинен за причиняване на гибел след съзнателно нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата. На брифинг пред публицисти през вчерашния ден заместител градският прокурор от Софийската градска прокуратура Иво Илиев сподели, че лидерът е карал с висока скорост. Шофьорът, 37-годишен, е управлявал автомобила си по метод, по който неизбежно би довел до публично рискови последствия и причиняването на гибел. Първоначалните данни са, че колата се е движела с доста висока скорост, може би в границите на 80 км/ч, не е имало и спирачен път, сподели Илиев. Според експертизата лидерът е използвал алкохол – дрегерът е посочил 2 промила.

В неделя вечерта родственици и близки на момчето се събраха на мястото на случая, с цел да почетат паметта му. Движението по столичната улица „ Гурко “ през вчерашния ден беше краткотрайно спряно.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР