Десетки хиляди здравни работници в Съединените щати напуснаха работа в

...
Десетки хиляди здравни работници в Съединените щати напуснаха работа в
Коментари Харесай

Повече от 75 000 здравни работници в САЩ започват тридневна стачка

Десетки хиляди здравни служащи в Съединените щати напуснаха работа в сряда, поставяйки началото на една от най-големите стачки в бранша в новата история, до момента в който американската година на работническо неодобрение продължава.

Напускането на повече от 75 000 служащи в Kaiser Permanente, най-голямата здравна организация с нестопанска цел в страната, идва в миг, когато възходящата инфлация подтиква индустриалните дейности в Съединени американски щати, от холивудските артисти до автомобилните служащи в Детройт.

Хората на пикета линии в Лос Анджелис в сряда споделиха, че са ниско платени и преуморени.

„ Откакто пандемията удари, загубихме доста членове и в никакъв случай не ги възстановихме “, сподели рентгеновият механик Армандо Веласко пред AFP.

„ И в този момент сме на ръба, ние сме на пропастта. "

Медицинската сестра Кати Лозоя сподели, че внезапно възходящите разноски за живот в Южна Калифорния вършат живота доста сложен.

" Kaiser Permanente регистрира милиарди долари облаги, тъй че всичко, което желаеме от изпълнителните шефове на Kaiser, е да споделят тези облаги с служащите на първа линия “, сподели тя.

„ Всичко, което желаеме, е обективен контракт, с цел да можем да живеем. “

Очаква се местоположенията на Kaiser Permanente във Вашингтон, Вирджиния, Калифорния, Колорадо, Орегон и щата Вашингтон да бъдат наранени от тридневната стачка.

Kaiser сподели, че центровете ще останат отворени, само че предизвести, че ще бъдат „ по-дълго от нормално " времена за изчакване.

Говорител на Kaiser сподели пред публицисти във вторник, че договарянията не престават.

" Постигнати са няколко съглашения по отношение на съответни разпореждания " с Коалицията на непрекъснатите съюзи на Kaiser, сподели той, добавяйки, че договарящите са подготвени да се срещнат непрекъснато, " до момента в който реализираме почтено и заслужено съглашение. "

Съюзът, който споделя, че това ще бъде най-голямата стачка на здравните служащи в историята на Съединени американски щати, упорства за нараствания на заплатите и отбрана против подизпълнители и аутсорсинг на труд. < p> Той заплаши, че ще стартира нови протестни дейности през ноември, „ в случай че Kaiser продължи да ползва нечестни трудови практики “.

Инфлационен напън

Стачката в сряда идва през година, в която Съединени американски щати са очевидци на извънредно високо равнище на индустриални дейности, до момента в който служащите се борят с равнища на инфлация, невиждани от едно потомство.

По-високите цени понижиха покупателната дарба на купувачите в цялата страна, до момента в който възходът на генеративния изкуствен интелект (AI) докара до опасения по отношение на автоматизацията на възходящ брой работни места.

Индустриалните дейности не престават в Детройт, където профсъюзът на Обединените автомобилни служащи (UAW) взе участие в първата си взаимна стачка против „ Големите три “ автомобилни производители – GM, Ford и Chrysler производител Stellantis – в напън за по-високо възнаграждение и по-добри условия на труд.

Повече от 25 000 служащи стачкуват в 21 щата – към 17 % от 146 000 членове на UAW – до момента в който договарянията не престават.

А в Холивуд, траяла месеци взаимна стачка на писатели и артисти спря доходоносната кино промишленост в Калифорния, спирайки производството и излъчването на огромни кино и телевизионни продукции.

Докато сценаристите от този момент се споразумяха за договорка за връщане на работа, актьорите, представлявани от профсъюзът SAF-AFTRA бяха на пикети в сряда, макар че техните договарящи се срещнаха със студия за втори цялостен ден на диалози.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР