Десетки хиляди тонове отпадна вода се вливат ежедневно във Варненското

...
Десетки хиляди тонове отпадна вода се вливат ежедневно във Варненското
Коментари Харесай

Варненци алармират за огромно замърсяване във Варненското езеро

 Десетки хиляди тонове отпадна вода се вливат всекидневно във Варненското езеро, настояват група варненци, които изпратиха сигнал и фотоси до Varna24.bg .

Ето и част от информацията, изпратена и до институции, цивилен и природозащитни организации:

" От началото на месец март следим голям теч на очевидно канализационна вода покрай ремонтните действия по новото кръстовище на Крайезерния път. Мястото се намира тъкмо пред остарялата ЖП гара на Варна.

Потокът, който се излива в езерото минава паралелно на дерето продължаващо от новия бул. " Левски " и е с забележим поток от поне 200 литра в секунда. Очевидно водата е доста по-мътна, със сивкаво-кафеникав цвят и характерен аромат на канализационна вода. По груби сметки, за денонощие над 20 000 кубически метра отпадна вода се вливат непосредствено и неконтролируемо във варненското езеро. Това е огромна част от канала на цяла Варна, който изобщо не се пречиства и замърсява езерото с фекалии и всевъзможни бактерии и боклуци. По наши наблюдения, този развой е реалност от поне 10 дни, като това значи, че за езерото към този момент има сериозна заплаха от същинска екологична злополука, измиране на рибата и даже разпространяване на болести!

Ние сме група от жители, които сме мощно обезпокоени от това, което виждаме и търсим Вашата поддръжка, с цел да се разбере какво и за какво действително се случва, както и кой е отговорен. 

Според нас е значимо да се установят причините за това бедствие - дали е аварирала канализационна тръба, дали е проблем от построяването на новото кръстовище на Крайезерния път, теч от циганския квартал, или друго, с цел да могат да се вземат незабавни ограничения по ремонтирането!

 

Държим прокуратурата да се задейства, да откри нарушителите и да им потърси наказателна отговорност! ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР