Десетки хиляди се стекоха в центрове за евакуация, опитвайки се

...
Десетки хиляди се стекоха в центрове за евакуация, опитвайки се
Коментари Харесай

Тайфун прогони от домовете им 140 000 души във Филипините

Десетки хиляди се стекоха в центрове за евакуация, пробвайки се да следват протоколите за обществено разстояние. Това стана откакто мощен ураган се стовари върху Филипините, съобщи БГНЕС.
Тайфунът " Вонгфонг " е придружен от проливни дъждове и изтръгна покриви, когато в четвъртък доближи крайбрежията на централния остров Самар. По пътя му се намират стотици хиляди уязвими хора, живеещи в паянтови постройки.
Бурята удари в миг, когато десетки милиони филипинци си стоят по домовете поради ковид, само че минимум 141 700 е трябвало да избягат поради мощната стихия, обявиха представители на управляващите.
" Трябва да носим маски и да прилагаме разграничаване когато и да е ", съобщи локалният полицейски чиновник Карлито Абриз пред AFP. " Трудно е да се ползва, тъй като те (евакуираните - бел ред.) са уплашени. Но ние вършим всичко допустимо ".
Властите обявиха, че ще употребяват потенциала на приютите на половина, ще дават маски на хора, които нямат такива и се пробват да запазят фамилиите дружно.
В същото време обаче доста пространства, които нормално се употребяват като приюти за стихии, са превърнати в карантинни места за хора, за които се подозира, че са инфектирани с ковид.
Централният район, в който бурята удари първо, не е от горещите точки на епидемията на Филипините, където са регистрирани 11 876 случая на инфекции и 790 починали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР