Десетки хиляди сърби се събраха за четвърта поредна събота на

...
Десетки хиляди сърби се събраха за четвърта поредна събота на
Коментари Харесай

Десетки хиляди сърби протестираха срещу президента Александър Вучич



Десетки хиляди сърби се събраха за четвърта поредна събота на митинг в Белград против президента на страната Александър Вучич.

Насловът на митинга беше "Един от пет милиона ", откакто още след първата проява Вучич съобщи, че пет милиона души да излязат на митинг, няма да извърши нито едно искане на опозиционните водачи, които съгласно него, са дискредитирани.

Поддръжниците на опозиционния блок от 30 партии и организации, наименуван "Алианс за Сърбия ", дефинират Вучич като автократ, а неговата Сръбска консервативна партия като корумпирана.

Вчера в изявление за локалната телевизия "Студио Б " сръбският президент съобщи, че не се плаши от митингите и че те са демократично право, стига да не се стига до проблеми. В шествието взе участие и някогашният външен министър на Сърбия Вук Йеремич, който поддържа митингите: "Хората през днешния ден са на улицата, тъй като им е омръзнало от несправедливостта, корупцията, насилието и изнудването. Днес в Сърбия не можеш да се бориш с тези неща посредством институциите, тъй като те съвсем са прекратили работа. Затова през днешния ден се събрахме толкоз доста хора тук ", сподели някогашният външен министър на Сърбия Вук Йеремич, представен от БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР