Десетки хиляди отново протестираха в Израел срещу съдебната реформа. С

...
Десетки хиляди отново протестираха в Израел срещу съдебната реформа. С
Коментари Харесай

Недоволството срещу съдебната реформа в Израел не стихва

Десетки хиляди още веднъж стачкуваха в Израел против правосъдната промяна. С това хората споделят, че пазят демокрацията в страната поради противоречивите промени, които кабинетът се пробва да вкара.

Съдебната промяна дава на Народното събрание повече надзор над назначението на съдии и анулацията на решения на Върховния съд. Преди близо половин година желанията за въвеждането ѝ сложиха начало на антиправителствените митинги. След като краткотрайно спря измененията поради недоволството, предишния месец министър председателят Бенямин Нетаняху разгласи, че продължава с промяната, само че е подготвен да се откаже от някои ограничения. Следващата седмица Народното събрание на Израел ще организира първото от общо три гласувания на законопроекта, който опозицията гневно подлага на критика.

„ Не сме срещу промяната, само че тя е прикритие, да, има доста неща, които може да се трансформират в правосъдната система и други сфери, което е хубаво, само че не по този метод. Това е изцяло планувано, с цел да накара Израел да наподобява феодален и се борим против всички, с цел да останем такива, каквито сме. Няма да станем иранци. Това се пробват да създадат “, споделя Йоси Гершон, протестиращ.

„ Ще се веселя Америка да ни поддържа, бих се радвалa, в случай че има по какъв начин да окажат напън върху държавното управление. Иска ми се да се случи, само че не знам по какъв начин ще стане. Важно е да подкрепим Израел тъкмо в този момент, тъй като сме единствената народна власт в Близкия изток и в случай че това се провали, не знам какво ще се случи тук… “, споделя Керпер Сирановиц, протестираща.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР