Десетки хиляди млади лекари в Англия излязоха в четиридневна стачка,

...
Десетки хиляди млади лекари в Англия излязоха в четиридневна стачка,
Коментари Харесай

Младите лекари във Великобритания започват четиридневна стачка

Десетки хиляди млади лекари в Англия излязоха в четиридневна стачка, оповестена за най-голямата в историята на публичното опазване на здравето в Обединеното кралство, предава Асошиейтед Прес.

Демонстрацията на младшите лекари, които са гръбнакът на болничната и клиничната помощ в Националната здравна система (НЗС) ще продължи до 7 часа сутринта в събота.

Младшите лекари - тези в първите години от кариерата си - съставляват съвсем половината от всички лекари на НЗС. Шефовете на здравните служби споделят, че около 350 000 планувани интервенции и часове ще бъдат анулирани по време на стачката. Старши лекари и други медици трябваше да бъдат привлечени, с цел да покрият незабавните случаи, интензивните грижи и майчинските прегледи.

Стивън Поуис, медицински шеф на британската НЗС, сподели, че протестът " ще бъде най-разрушителният интервал на протестни дейности, каквито не са виждани тази зима, евентуално най-разрушителният интервал протестни дейности в историята на НЗС ".

Британската здравна асоциация, профсъюзът на лекарите, упорства за увеличение на заплатите с 35%, с цел да компенсира " годините на нараствания (на заплатите) под инфлацията ". Профсъюзът споделя, че новоквалифицираните медици печелят единствено 14,09 паунда (17 долара) на час - минималната заплата в Обединеното кралство е малко над 10 паунда на час - макар че заплатите нарастват бързо след първата година.

Д-р Вивек Триведи, съпредседател на комитета на младшите лекари на съюза, сподели, че стачката може да бъде прекратена, в случай че министърът на опазването на здравето Стив Баркли направи " надеждно предложение " за заплащането. Правителството споделя, че е готово да договаря, в случай че стачката бъде анулирана, само че назовава настояването от 35% " непостижимо ".

Вълна от стачки затруднява живота на британците в продължение на месеци, така като работниците упорстват за покачване на заплатите, с цел да бъдат в крайник с възходящата инфлация, която възлиза на 10,4% през февруари.

Медицинските сестри, екипите на спешна помощ, учителите, граничният личен състав, пътните инспектори, водачите на рейсове и пощенските чиновници стачкуваха, с цел да изискат по-високи заплати.

Синдикатите споделят, че заплатите, изключително в обществения бранш, са намалели в действително изражение през последното десетилетие, а рецесията с разноските за живот, подхранвана от внезапно покачващите се цени на храните и силата, затрудни доста хора да заплащат сметките си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР