Десетки хиляди хора в Русия са засегнати от проблеми с

...
Десетки хиляди хора в Русия са засегнати от проблеми с
Коментари Харесай

При -15 градуса: Десетки хиляди останаха без вода и отопление в Русия

Десетки хиляди хора в Русия са наранени от проблеми с изчезнало топлоподаване, вода или електричество, съгласно материали в съветски медии, които демонстрират, че заради студеното време и остарелите съоръжения доста градове остават без отопление при минусови температури, съобщи ДПА.

По информация на локалния информативен канал “Siberian Express ” ( " Сибирски експрес " ) през вчерашния ден се е спукал централен топлопровод в град Новоросийск.

Повече от 100 жилищни блока и 12 други здания са останали без топла вода и отопление, като водата от инсталацията се е изляла на улицата при -15 градуса по Целзий.

В сряда 3 000 души са останали без отопление в пристанищния град Владивосток, осведоми на уеб страницата си rosteplo.ru – план, който обобщава информации за съветската система на топлоснабдяване.

В близкия град Находка 6 000 души са останали без топлота. Прекъсвания в топлоподаването през последните дни има и в Екатерининбург, Волгоград, Саратов и Пенза.

В близкия до Москва град Подолск на 4 януари е излязъл от строя водопровод, който топлоснабдява 170 блока. По данни от локалните правосъдни управляващи заместник-кметът Роман Рязанцев е бил задържан в сряда. Засегнати от повредата са към 20 000 души.

В този случай президентът Путин се намеси и подреди топлоподаването бързо да бъде възобновено.

От политическа позиция проблемите с топлоснабдяването работят против Путин, който през март чака да бъде избран отново за пети път, отбелязва ДПА.

В някои градове засегнатите хора проведоха митинги. В градЕлектростал покрай Москва за някои къщи се счита, че са без отопление от средата на декември, като локалните поданици палят огньове по улиците, с цел да се стоплят.

Във войната си против Украйна Русия се пробва да повреди енергийната конструкция на прилежащата страна, като изстрелва по нея ракети, които предходната зима доведоха до проблеми с електричеството, топлоподаването, газоподаването и водоснабдяването в Киев и други градове.

Тази зима в Украйна, без значение от военните дейности, се следят по-малко спирания на топлоподаването, добавя ДПА.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР