Десетки хиляди хора излязоха днес по улиците на Лондон, за

...
Десетки хиляди хора излязоха днес по улиците на Лондон, за
Коментари Харесай

Хиляди излязоха по улиците на Лондон срещу Брекзит



Десетки хиляди хора излязоха през днешния ден по улиците на Лондон, с цел да стачкуват против проектите на Англия да напусне Европейския съюз, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Демонстрацията, която бе подкрепена от ирландския артист, текстописец и политически деятел Боб Гелдоф, мина през центъра на града и се насочи към английския парламент, където се спря на Парламентарния площад. Демонстрантите, събрали се пред постройката на Народното събрание, бяха облечени в синьо и жълто и размахваха флагове на Европейски Съюз. Някои държаха огромни плакати с лозунга "Излизане от Брекзит " ( "Exit from Brexit ").

Организаторите обявиха, че присъединяване в демонстрацията са взели към 50 000 души. Целта на така наречен Народен марш за Европа е да "се обединим, да преосмислим и отхвърлим " Брекзит, коментират уредниците.

Протестът се провежда в неуместен миг за държавното управление, защото в понеделник за първи път долната камара на Народното събрание би трябвало да гласоподава закон за излизане от Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР