Десетки хиляди хора бяха евакуирани от домовете си в Пекин

...
Десетки хиляди хора бяха евакуирани от домовете си в Пекин
Коментари Харесай

Евакуираха десетки хиляди от Пекин след проливни дъждове и наводнения

Десетки хиляди хора бяха евакуирани от домовете си в Пекин след рекордни превалявания в китайската столица , оповестява " Ройтерс ", цитирайки държавните медии. Дъждовете, които са пристигнали след тайфуна Доксури стопираха полети и наводниха стотици пътища през днешния ден.  Проливен дъжд продължи и в прилежащия град Тиендзин, както и провинция Хъбей.

Три от петте реки, съставляващи басейна на река Хай, доближиха рискови равнища. Някои къщи бяха отнесени от река Йонгдинг и близо 55 000 души бяха евакуирани от домовете си в град Баодин.

Доксури е една от най-силните стихии които са удряли Китай от години. През уикенда тайфунът аргументи наводнения в южната провинция Фудзиен и прогони стотици хиляди хора от домовете им.

Средните превалявания в Пекин доближиха 176,9 милиметра сред събота вечер и понеделник следобяд, като оптималните регистрирани превалявания в региона Ментоугу доближиха 580,9 милиметра.
 9 починали и 4 изчезнали във Виетнам след тайфуна
9 починали и 4 изчезнали във Виетнам след тайфуна " Доксури "

Над 150 000 къщи са понесли вреди, като някои са изцяло разрушени

Обсерваторията в Пекин поддържа алена паника за значителни превалявания. Хидрологичната станция в Пекин пък усъвършенства предизвестието си за наводнения с прогноза за още дъжд и речни наводнения.

Над 31 000 души бяха евакуирани от домовете си в Пекин, като работата на повече от 4000 строителни обекта беше спряна. Почти 20 000 здания бяха тествани за повреди, а живописните места в града бяха затворени, оповестяват медиите.

От управляващите изпратиха служащи, с цел да изпратят храна, в това число инстантни юфка, яйца и шунка, и питейна вода за пасажери, които останаха блокирани по влакове през нощта. 358 пътища в Пекин бяха наранени от дъжда в понеделник.

И двете летища в столицата анулираха повече от 180 полета в понеделник сутринта, а стотици други бяха отсрочени.  Няма известия за вреди или жертви, оповестиха държавните медии.

Повече е потърпевш районът на юг от Пекин. Вчера два камиона паднаха от сринат мост в град Баодинг в северната част от провинция Хъбей. Един водач е в неопределеност. Освен това железопътен мост за товари в град Шъдзяджуан беше отвеян в придошла река.
 Тайфунът Талим бушува в Южен Китай
Тайфунът Талим бушува в Южен Китай

Оставя след себе си смачкани транспортни средства и изхвърлен на брега кит

Синоптиците предизвестиха, че тайфунът Ханун наближава и ще удари гъсто обитаемото крайбрежие на Китай тази седмица. Според управляващите, той може да нанесе спомагателни вреди на царевицата и други култури, които към този момент са били наранени от намаляващия към този момент Доксури.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР