Десетки хиляди американци биват хоспитализирани с COVID-19 всяка седмица. Хиляди

...
Десетки хиляди американци биват хоспитализирани с COVID-19 всяка седмица. Хиляди
Коментари Харесай

Paxlovid може да намали вероятността от тежко заболяване от COVID-19. Защо не се използва достатъчно?

Десетки хиляди американци биват приети в болница с COVID-19 всяка седмица. Хиляди умират от него всеки месец. И все пак, антивирусно лекуване, за което е потвърдено, че понижава възможностите за тежки резултати, се употребява незадоволително.

Лекарството, Paxlovid, е възхвалявано от специалисти като мощен инструмент, който може да предотврати хоспитализация и гибел от COVID-19. Но високата цена и съмнението на лекарите да предписват хапчетата значат, че петдневното лекуване не доближава до всеки, който би се възползвал от него.

„ Когато прочетете в локалния вестник, че в тази болница, те имат толкоз доста пациенти с Коронавирус, множеството от които са предотвратими хоспитализации “, сподели доктор Амеш Адаля, старши академик в университета Джон Хопкинс, който вижда Paxlovid като потребен инструмент за лекуване на COVID-19.

Едно изследване на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите откри, че Paxlovid може да понижи рисковете от хоспитализация при възрастни с 51%. Лекарството се препор...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР