Десетки граждани се включиха в протеста, организиран от БСП за

...
Десетки граждани се включиха в протеста, организиран от БСП за
Коментари Харесай

Защитници на МОЧА омазаха с боя и яйца сградата на СОС, скандират Фашисти! Оставка!

Десетки жители се включиха в митинга, проведен от Българска социалистическа партия за отбрана на Паметника на руската войска. Протестиращите упорстват той да бъде оставен в Борисовата градина. Те се оповестиха изрично срещу предлагането на Столичен общински съвет за разглобяване на паметника, съобщи БГНЕС.

Събралото се голям брой развява червени флагове. Част от хората държат плакати с надпис: “Оставете паметниците намира ”.

Протестиращите в отбрана на паметника на окупатора омазаха постройката на Столична община с алена багра и яйца. Демонстрантите пред общината хвърляха бомбички с алена багра и яйца по фасадата на постройката, скандирайки " Фашисти! " и " Оставка ".

Ефросима Делчева, участник в митинга сподели пред БГНЕС, че през днешния ден е пред паметника на руската войска, тъй като съгласно нея паметниците не би трябвало да бъдат унищожавани. “Това е нашата история. Властта, която идва в този момент или ще пристигна след време е краткотрайна, само че историята е безконечна ”, безапелационна е тя.

Владимир Маринов уточни, че е на митинга, с цел да извърши своя дълг. “Започнал съм тук преди 10 години своите концерти за 9 май и това е мое почитание, което желая да вардя ”, означи той. Според него “историята е история, който не познава сегашното, още по-малко е подготвен за бъдещето. Да победи по-добрият ”, сподели още Маринов.

 230309_protest_sos_1.jpg

Борислав Гуцанов претендент за народен представител на Българска социалистическа партия се обърна към събралото се голям брой и благодари, че са дружно в този ден.

“Днес сме се събрали да запазим Паметника на руската войска. Ако желаеме да имаме бъдеще и история, в никакъв случай не би трябвало да забравяме какво се е случвало в Европа. Българска социалистическа партия ще направи всичко допустимо освен Паметникът на руската войска да бъде непокътнат, само че и всичко допустимо, с цел да не въвличаме България във война. Мирът е най-голямата цел за нас социалистите. Няма да допуснем разрушаването на този монумент ”, безапелационен е той.

Габриел Вълков, водач на младежкото Българска социалистическа партия сподели, че разрушаването на монументи е рушене на историята на България. “Нека не разрушаваме нашата история, тъй като народ без история и минало е като дърво без корени ”, акцентира той. /БГНЕС

Протестът се организира под засилено полицейско наличие. След 10.30 ч. протестиращите потеглиха на шествие към Столична община, където заседават общинските съветници.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР