Десетки горски пожари вилнеят по източното крайбрежие на Австралия. Те

...
Десетки горски пожари вилнеят по източното крайбрежие на Австралия. Те
Коментари Харесай

Десетки горски пожари вилнеят по източното крайбрежие на Австралия

Десетки горски пожари вилнеят по източното крайбрежие на Австралия . Те може да се влошат, защото продължава мощната гореща вълна в страната, предизвестиха противопожарните служби, представени от BBC.

След две години на дъждове и наводнения, връщането към по-топлите условия провокира най-големите пожари в щата Нов Южен Уел с от лятото на 2019-2020 година

Пожар на 250 км северозападно от Сидни задейства първото изключително предизвестие за пожар в района от две години насам. Пожарникарите оповестиха, че са се борили с пламъци с височина 10-15 метра. Жителите на засегнатите региони са били призовани да се изтеглят и има известия за вреди на някои парцели. Температурите в някои елементи са достигнали 40 градуса.
After three years of wet weather, Australia’s eastern states are back in the red and Indigenous fire experts are questioning why they're still being overlooked by governments looking to tackle bushfires.
— Crikey (@crikey_news)
На 7-и март 33 пожара са траяли да горят, а единствено 10 от тях не са били овладяни, оповестиха противопожарните управляващи. И допълниха, че мощните ветрове са довели до бързото разпространяване на пожарите.

Ще бъде още един сложен ден за пожарникарите “, сподели комисарят на Роб Роджърс.

Властите предизвестиха, че са вероятни гръмотевични стихии в източната част на Нов Южен Уелс, което може да провокира нови огнища.
A fire claimed three warehouses and dozens of classic cars in Sidney, Australia recently.
— D. Scott @eclipsethis2003 (@eclipsethis2003)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР