Десетки фенове на турския Трабзонспор нахлуха на терена след домакинската

...
Десетки фенове на турския Трабзонспор нахлуха на терена след домакинската
Коментари Харесай

Десетки запалянковци на Трабзонспор нахлуха на терена след загубата от Фенербахче

Десетки почитатели на турския Трабзонспор нахлуха на терена след домакинската загуба с 2:3 против Фенербахче и нападнаха противникови футболисти и треньорския щаб.

„ Фенерите “ честваха триумфа си с 3:2 – обезпечен след надвит гол на Мичи Батшуай в 87-та, на терена, когато домашен ентусиасти се насочиха към играчите на гостуващия състав.

Представителите на Фенербахче и формалните лица на дуела трябваше да бъдат предпазени от защитата и незабавно избягаха към съблекалните, с цел да се спасят от ентусиастите. Мачът беше преустановяван няколко пъти преди този момент, тъй като последователи хвърляха разнообразни предмети по терена. Кадри демонстрираха по какъв начин един от нахлулите на игрището ентусиасти се пробва да употребява ъглово знаменце като оръжие.



Президентът на ФИФА Джани Инфантино прикани за взимането на ограничения. Той дефинира насилието като „ безусловно недопустимо “ и прикани „ виновните институции “ да вземат нужните ограничения.

„ Насилието, забелязано след дуела от турската Суперлига сред Трабзонспор и Фенербахче, е безусловно недопустимо – както на терена, по този начин и отвън него, то няма място в нашето общество. Без изключение, във футбола, всички играчи би трябвало да са в сигурност, с цел да могат умерено да изиграят мача, който носи толкоз доста наслада на мнозина хора по света. Призовавам виновните институции да създадат по този начин, че това е почетено на всички равнища, и отговорните за тези шокиращи подиуми в Трабзон да бъдат държани под отговорност за дейностите си “, написа президентът на ФИФА в обществените мрежи.

Турският вътрешен министър Али Йерликая сподели, че към този момент е стартирано следствие и нахлулите на терена последователи ще бъдат разпознати. Местната футболна федерация също осъди случая и съобщи, че виновните лица ще бъдат осъдени след следствието.

Само преди няколко месеца президентът на Анкарагюджю беше задържан, откакто си разреши да удари арбитър след мач, което провокира федерацията да прекъсне за малко дуелите от Суперлигата.

С триумфа Фенербахче остава на две точки от водача Галатасарай – третият Трабзонспор е на цели 30 пункта от „ фенерите “, заемайки третата позиция.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР