Десетки екипи на полицията и пожарната от Пловдивска област са

...
Десетки екипи на полицията и пожарната от Пловдивска област са
Коментари Харесай

Десетки екипи на полицията и пожарната са в помощ на бедстващото население в Карловско

" Десетки екипи на полицията и пожарната от Пловдивска област са на помощ на бедстващото население от наводнените карловски села ". Това сподели основен комисар Николай Николов, шеф на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (ГДПБЗН), който е на място в едно от най-пострадалите села-Каравелово.

По думите му на процедура цялата полицията и пожарна от региона, както и военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада, работят по десетки сигнали. Има застрашени хора, само че за момента не са с директна заплаха за живота.

Дали сме инструкции да се качат нависоко и да изчакат силите от прилежащи области - лодки, спасители, алпинисти , които пътуват към мястото, в това число и от Столична община.

Николов уточни, че на процедура сега село Богдан е откъснато, защото най-малко четири моста са разрушени. " Чакаме да се стабилизира времето и да излети хеликоптер, който да помогне с спомагателна информация ", сподели още той.

" Всеки един сигнал се отработва и се отзоваваме там, където можем да стигнем ", добави шефът на ГДПБЗН. Към момента още веднъж стартира да вали пороен дъжд в района. До края на деня чакаме стабилизиране на времето и прекъсване на преваляванията, добави Николов.

Заради изобилните превалявания е оповестено отчасти бедствено състояние в Карловско. Има наводнени къщи в селата Розино, Слатина, Столетово, Богдан, Каравелово.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР