Десетки делта и парапланери полетяха в небето над дупнишкото село

...
Десетки делта и парапланери полетяха в небето над дупнишкото село
Коментари Харесай

Дупнишкото село Бистрица е домакин на Фестивал на полета

Десетки делта и парапланери полетяха в небето над дупнишкото село Бистрица. Те вземат участие в първото издание на Фестивал на полета, който се провежда от Аероклуб " Свободен полет Дупница ".

Бистрица, Дупница

В рамките на три дни над 50 делта и парапланеристи от България и чужбина ще изхвърчат от новата стартова площадка Остроган в местността Отовица в Рила планина. Тя е се намира на 1500 метра надморска височина и е подобаваща за осъществяване на полети с парамотори, паратрайкове и мотоделти.
Петьо Кюркчийски - ръководител на Аероклуб " Свободен полет " Дупница: Вчера имаше безмоторни планери във въздуха след 8 часа, което е напряко магия, тъй като те се издигат с термичните потоци и в 8 часа не би трябвало да има термики, само че имаше и всички летяха. Над 4 часа се хвърча през вчерашния ден.
Програмата на фестивала, както самите уредници я дефинираха, е скромна и волна, като задачата е да се съберат, да полетят и да се забавляват дружно всички участници.
Антони Дерменджиев: Самото това място е прелестно, северозапад, има хубави термики. Вчера летяхме до 8 и половина вечерта. Изгледахме залеза от високо и беше доста красиво.
Домакините се надяват фестивалът да се трансформира в традиция и всяка година в село Бистрица да се събират стотици фенове на рисковите преживявания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР