Десетки британски опозиционни депутати гласуваха за призив за прекратяване на

...
Десетки британски опозиционни депутати гласуваха за призив за прекратяване на
Коментари Харесай

Десетки лейбъристки депутати в Обединеното кралство се разделиха, за да гласуват за прекратяване на огъня в Газа

Десетки английски опозиционни депутати гласоподаваха за апел за преустановяване на огъня във войната на Израел в Газа, което акцентира възходящото безпокойствие в парламентарните редици във връзка с външнополитическата позиция на Англия.

Група от 56 депутати от Лейбъристката партия се опълчиха на партийната линия в сряда, като гласоподаваха за изменение на законодателния дневен ред на държавното управление, с цел да упорстват публично за преустановяване на огъня в Газа.

Продължете да четете

лист от 4 детайла Съветът за сигурност на Организация на обединените нации приема резолюция за „ филантропични паузи “ в Газа Защо Дейвид Камерън се върна на първа линия в политиката в Обединеното кралство? Какъв е „ противозаконният “ имиграционен проект на Обединеното кралство в Руанда? „ Нападение против свободата на словото “: Хаосът обгръща Англия, до момента в който войната Израел-Хамас пламва завършек на списъка

Предложеното законодателно допълнение, въведено от Шотландската национална партия, гласи, че Обединеното кралство би трябвало „ да се причисли към интернационалната общественост в незабавния напън върху всички страни да се съгласят на неотложно преустановяване на огъня “.

Въпреки че поправката не беше призната, мощната поддръжка от лявата Лейбъристка партия оказа напън върху управлението на блока.

Повече от една трета от 198 лейбъристки депутати поддържаха предлагането, в това число осем членове на политическия екип на водача на партията Кийр Стармър, които напуснаха своите министерски постове в сянка, с цел да изразят противоречие.

Стармър възприе същата позиция по отношение на войната в Газа като министър-председателя Риши Сунак, призовавайки единствено за „ филантропични паузи “, за разлика от цялостното преустановяване на огъня в Газа.

Джес Филипс, народен представител от Лейбъристката партия, която поддържа апела за преустановяване на огъня, сподели, че се отдръпва от ролята си на министър на домашното принуждение в сянка и министър на отбраната с „ натежало сърце “.

„ По този мотив би трябвало да гласоподавам с моите гласоподаватели, с главата и сърцето си “, сподели Филипс в писмо до Стармър, оповестено в обществената медийна платформа X, някогашен Twitter.

„ Не виждам път, при който актуалните военни дейности вършат нещо друго, с изключение на да излагат на риск вярата за мир и сигурност за всеки в района в този момент и в бъдеще. “

Разделение на труда

Нарастващото безпокойствие измежду лейбъристите е предизвикателство за Стармър, защото той се стреми да сложи обединен фронт преди изборите следващата година, които лейбъристите са на път да завоюват, съгласно изследвания.

След гласуването Стармър сподели, че съжалява, че някои сътрудници „ се усещат неспособни да поддържат позицията “.

„ Но желаех да съм наясно къде стоях и къде ще заставам “, сподели Стармър.

Глобалният напън за преустановяване на огъня в Газа нараства повече от месец след войната, която умъртви повече от 11 500 палестинци, в това число хиляди деца.

Въздушните набези на Израел и сухопътната инвазия също са разселили 1,5 милиона души и са разрушили инфраструктурата на територията.

Големи митинги, призоваващи за преустановяване на огъня в Газа, обгърнаха Обединеното кралство, в това число пред Народното събрание по време на гласуването в сряда.


Стармър, въпреки да се противопоставяше на цялостното преустановяване на огъня, се опита да втвърди позицията на партията, с цел да каже, че филантропичните паузи „ би трябвало да са по-дълги, с цел да се достави филантропична помощ... нужна стъпка към трайно преустановяване на боевете допустимо най-скоро “.

Тази корекция беше подкрепена от 183 депутати, а 290 гласоподаваха срещу.

Крал Чарлз III, в първата си кралска тирада на 7 ноември, обрисувайки идната политическа стратегия на държавното управление, повтори твърдата поддръжка на Обединеното кралство за Израел.

Той сподели, че държавното управление ще работи за справяне с „ най-належащите провокации пред сигурността “ в света, в това число „ последствията от варварските терористични актове против народа на Израел “.

Крал Чарлз сподели, че Англия също ще помогне за даването на „ филантропична поддръжка в Газа и [подкрепи] идеята за мир и непоклатимост в Близкия изток “.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР