Десетки български граждани са изпаднали в невъзможност да посрещат разходите

...
Десетки български граждани са изпаднали в невъзможност да посрещат разходите
Коментари Харесай

Неприятна ситуация за много българи в Англия, масово им спират помощите

Десетки български жители са изпаднали в неспособност да посрещат разноските след необяснимо прекъсване на компенсации по програмата Universal Credit във Англия.

Това се е случило след основаването на звено за " обзор на риска " в Министерството на труда и пенсиите, сигнализира националният представител от лейбъристкъта партия за Едмънтън Кейт Осамор, предаде Guardian, цитиран от bg-voice.

Тя уточни, че офисът й бил покрит през последните седмици с молби за помощ от български жители, чийто компенсации са били спрени за дълго време освен това без никакво пояснение.

Загриженост по отношение на третирането на доста български и някои полски жители в държавната схема Universal Credit е изразена и от благотворителна организация, подкрепяща жители на Европейски Съюз, и организация за недвижими парцели, която отдава чартърен на български наематели в Лондон.

Кейт Осамор съобщи, че тя се е обърнала до министърът по труда и пенсиите по отношение на казуса и е изразила своята " сериозна угриженост “, че български жители са станали незаслужено обект на следствие за измами с компенсации поради тяхната народност.

Повечето от засегнатите са самотни майки, отбелязва Guardian. Те работят най-често на на ненапълно работно време и на нископлатени позиции, за това те разчитат на компенсациите като метод за допълнение на заплащанията за наем.

Много от тях са били принудени да употребяват хранителни банки, а някои са останали без дом вследствие на просрочените им наеми. Жалбоподателите постоянно са били уведомявани посредством текстово известие, че техните компенсации са спрени, и не им е предоставяна информация по какъв начин да апелират, показва още Осамор.

Тя се е свързала с Министерството на труда и пенсиите, посредством гореща линия за народни представители, само че е била разочарована от отговора.

В дребното случаи, в които получих отговор от DWP, в отговора просто се показва, че се прави " обзор на риска “, без индикация по кое време ще завърши той, показва лебъристката.

Признавайки, че DWP има право да проверява измами, Осамор счита, е извънредно несправедлива концепцията обещано лице да би трябвало да бъде сложено под съмнение заради националността му.

Тя уточни, че е мощно загрижена за успеваемостта на система, която разрешава преустановяване на помощи за месеци наред без никакво пояснение.

Нейните опасения бяха подкрепени от сътрудник по недвижими парцели, който сподели, че нейната компания в Северен Лондон се занимава с 40 наематели, които се борят да заплащат наема, защото заплащанията им от Universal Credit са спрени.

38 от тези клиенти са българи и са двама поляци.

Една наемателка, самотна майка, беше изгонена предходната седмица, тъй като не можа да заплаща наема си след месеци без достъп до държавната помощ.

Агентът по недвижими парцели е озадачена от догатката, че спиранията може да са свързани с измами, защото организацията за отдаване чартърен направи строги инспекции на всички наематели, преди да подпише контракти за наем, с цел да ревизира самоличността и работния статус на клиентите си.

Оливия Викол, шеф на неправителствената организация Центъра за права на труд, която е основана в Лондон, съобщи че нейната организация поучава осем души от България, които се борят да си възстановят компенсациите

.

Опитите да се обясни какво е довело до спиранията са били несполучливи, сподели тя.

" Тази неяснота прави невероятно ищците да оспорват решенията “, сподели тя. " Хората би трябвало да знаят за какво заплащанията им се стопират и да им се даде опция да оспорят това. Решавайки разко да спре заплащанията Министерствтото на труда и пенсиите ги обрича на беднотия, сподели още Викол.

" Ние имаме обвързване към данъкоплатците да проверяваме молбите за обезщетение, когато подозираме машинация, в това число евентуално и в случаите на проведена престъпност, показват пред Guardian от Министерството на труда и пенсиите.

Екипът за обзор на риска е основан, с цел да проверява рисковете от незаконна активност и не е обвързван с народност. Ако някой ни даде доказателства, с цел да покаже, че настояването му е почива на действителни обстоятелства, ние незабавно ще използван дължимото заплащане, показват от там.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР