Десетки българи от Кърнаре излизат в този момент на протест

...
Десетки българи от Кърнаре излизат в този момент на протест
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО! Кърнаре ври и кипи след нападение на роми

Десетки българи от Кърнаре излизат в този миг на митинг против роми от селото. Хората ще стачкуват на площада, където нощес двадесет въоръжени роми помляха заведение в центъра на Кърнаре.

Екшънът се разиграл към 23.00 часа. Няколко млади роми от Кърнаре поискали да влязат в заведението на Георги Алексиев, с цел да пият бира. Кафенето обаче било затворено, в него имало фамилно абитуриентско празненство.

Ромите побеснели от отхвърли да бъдат обслужени. Само няколко минути по-късно пред заведението пристигнала група от 20 младежи, въоръжени с огромни ножове. Начело бил 30-годишен ром от махалата, който командвал бандата. С колове и камъни те потрошили заведението.

Хората се разбягаха, няма ранени, а тарторът на групата бе арестуван, описаха поданици на Кърнаре.

Потресени сме от това, което стана нощес в селото, обявиха локални хора. Ромите дойдоха внезапно, бяха огромна и въоръжена група. Нямаше никакъв мотив за този вандализъм. Това заведение по принцип не работи вечер и те знаят това. Кафенето работи единствено до обяд, а нощес там имаше абитуриентска вечер, описа свидетел. Претенциите на ромите да си купят бира от там бяха напълно неоснователни, добави индивидът от Кърнаре.

Кърнаре е едно селата с най-многобройно ромско население в Подбалкана, ромската махалата е в западната част на селото, само че в никакъв случай до момента не се стигало до толкоз изострен спор.

Днес към 11 часа локалните хора излизат митинг.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР