Десетки атлети, треньори и близки до атлетиката хора бяха в

...
Десетки атлети, треньори и близки до атлетиката хора бяха в
Коментари Харесай

Десетки шампиони изпратиха Георги Димитров в последния му път

Десетки спортисти, треньори и близки до атлетиката хора бяха в град Костенец, с цел да отдадат последна респект към един от най-големите експерти в олимпийски спорт номер едно в света. Поклонието пред великия треньор бе на 28 декември в Костенец.

Сред присъстващите се открояваха олимпийската шампионка на 100 м с трудности от Сеул 1988 и бронзова от игрите в Барселона 1992 Йорданка Донкова, международната шампионка на 100 м с трудности от Рим 1987 Гинка Загорчева, европейската шампионка на 400 м от Гьотеборг 2006 – Ваня Стамболова, както и шампионката на България на спринт и трудности от последните години Никол Андонова, която единствено преди 5 дни се завърна от подготвителен лагер в Гърция, който организира с Димитров.

Двукратната европейска шампионка на 100 м с трудности Светла Димитрова-Пищикова също бе измежду хората почели паметта на огромния експерт. Част от възпитаничките на треньора, които също намираха място в националния тим като Петя Страшилова, Катя Христова, Марина Петкова-Ваклина, както и дейните млади атлетки – Изабел Крамарска, Мила Димитрова и Сияна Бръмбарова бяха в Костенец. Най-добрата атлетка в бяганията на дълги дистанции Милица Мирчева и треньора й Йоло Николов бяха близки другари с Георги Димитров и отделиха от времето си да го изпратят в последния му път.

Утвърдени треньори като Илиян Пищиков, Румен Йоцов, Иванка Бонова и Иван Бойчев изпратиха сътрудника си, а Любомира Бръмбарова, която се учеше от Димитров в последните две години, също бе на поклонението.

Кметът на община Костенец Йордан Ангелов сервира венец, Добромира Пенчева от атлетически клуб „ Костенец “ и представители на Българска федерация лека атлетика и единен състезателен клуб „ Левски “ също участваха на траурната гала.

Ето и какво споделиха в профилите си в обществените мрежи част от присъстващите.

Йорданка Донкова (олимпийска шампионка): Тренер, думите са непотребни, ние с теб се разбирахме единствено с взор. Не ти споделям довиждане, тъй като ти постоянно ще бъдеш до мен!

Няма Донкова без Димитров! Аз знам, че все в миналото, някъде ще се срещнем още веднъж с теб в някой различен живот… Прекланям се и Благодаря за всичко! И както постоянно: “ Добре Тренер – обади ми се когато имаш време… “

Добромира Пенчева (треньор в атлетически клуб Костенец): Днес те изпратихме в последният ти път всички, всички твои състезатели
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР