Десетки антиправителствени демонстранти нарушиха днес работата на метрото в китайския

...
Десетки антиправителствени демонстранти нарушиха днес работата на метрото в китайския
Коментари Харесай

Демонстранти нарушиха работата на метрото в Хонконг

Десетки антиправителствени стачкуващи нарушиха през днешния ден работата на метрото в китайския специфичен административен регион Хонконг, съобщи ТАСС, като се базира на локални медии.

Това стана в утринния час пик на метростанция в центъра на Хонконг и забави придвижването на влаковете.

Акцията беше обвързвана с недоволството на стачкуващите от мотив побоя, който група незнайни нападатели нанесоха на продемократични деятели в метрото в неделя. При насилието бяха ранени 45 индивида. Досега полицията е задържала 11 обвинени.

Нападателите, въоръжени с дървени тояги и железни пръти, били облечени в бяло - в контрастност с черните облекла на протестиращите. Някои носели маски. Според полицията част от тях са свързани с незаконни банди, показва Асошиейтед прес.
Те атакували продемократични стачкуващи, само че блъснали и други хора. Нападателите избягали, преди да дойде полицията.

Според специалисти нападението евентуално е проведено от незаконна група, наела хора от селските региони на Хонконг, които да го извършат. Смята се, че заплащането за сходна офанзива може да доближи близо 1 милион $. Повечето от парите нормално отиват за незаконните водачи, а самите причинители може да получат към 250 $ за своята работа.

В предишното членове на незаконни групи са били свързани с набези както против продемократични придвижвания, по този начин и в тяхна поддръжка.

Главният админ на Хонконг Кари Лам отхвърля изказванията за загадка договореност сред бандитите и полицията. Някои хонконгски поданици упрекват органите на реда, че преднамерено не са се намесили при нападението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР