Десетилетия наред Пласидо Доминго - един от най-известните и влиятелни

...
Десетилетия наред Пласидо Доминго - един от най-известните и влиятелни
Коментари Харесай

И него ли?! Обвиняват Пласидо Доминго в секс тормоз

Десетилетия наред Пласидо Доминго - един от най-известните и авторитетни мъже в света на операта, се е опитвал да оказва полов напън върху дами, примамвайки ги с оферти за работа, като от време на време ги е наказвал професионално, когато са отхвърляли опитите му за доближаване, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на обвинителките.

Считан за един от най-големите оперни артисти на всички времена, 78-годишният Доминго е и изтъкнат диригент и шеф на Лосанджелиската опера. Носителят на многочислени награди " Грами " е извънредно уважавана фигура в оперния свят, описван от сътрудниците си като човек с удивителен сексапил и сила, който работи неуморно, с цел да промотира своята форма на изкуство.

Обвинителките му и други представители на сектора обаче познават и " смутната " страна на Пласидо Доминго, за която споделят, че е социална загадка в света на операта. Осем певици и една танцьорка са разкрили за организацията, че са били обект на полов тормоз от страна на от дълго време женения тенор, роден в Испания, в продължение на три десетилетия от края на
80-те години на предишния век. Доминго се е опитвал да ги ангажира в полови връзки на разнообразни места. Сред тях са оперни компании, в които е заемал управителни постове.

" В един бизнес обяд няма нищо необичайно. Когато обаче някой се пробва да ти държи ръката по време на бизнес обяд, или да слага ръката си върху коляното ти, това към този момент е необичайно. Той постоянно гледа да ви допре по някакъв метод и обезателно раздава целувки ", споделя една от певиците.

Освен деветте обвинителки, половин дузина други дами са споделили за Асошиейтед прес, че непристойните опити за доближаване от страна на Пласидо Доминго са ги предиздвикали да се усещат неловко. От организацията са разговаряли и с десетки други представители на оперния свят - артисти, танцьори, оркестранти, театрален личен състав, вокални педагози и админи, които са споделили, че са били очевидци на непристойното държание на именития оперен артист, който безнаказано е преследвал млади дами.

Доминго не е дал отговор на подробните въпроси на Асошиейтед прес по отношение на съответни произшествия, само че е направил изказване, в което се споделя: " Твърденията на тези неназовани лица, датиращи от тридесет години, са надълбоко смущаващи, и по този начин показани, неточни ".

" Все отново е мъчително да чуя, че евентуално съм разстроил някого или съм ги предиздвикал да се усещат неловко, без значение какъв брой от дълго време е било това и макар най-хубавите ми планове. Вярвах, че всичките ми връзки и връзки са били одобрявани добре и са били по взаимно единодушие. Хората, които ме познават или които са работили с мен знаят, че не съм човек, който съзнателно би навредил, обидил или смутил някого ", добавя оперната легенда.

Въпреки това признавам, че днешните правила и стандарти, по които се преценяме, са доста разнообразни, в сравнение с бяха в предишното. Благословен и фаворизиран съм, че кариерата ми в операта продължи над 50 години и ще се придържам към най-високите стандарти ", споделя още Доминго.

Седем от деветте обвинителки са споделили за организацията, че отводът да одобряват задатъците на Пласидо Доминго е повлиял неподходящо върху кариерата им. Някои споделят, че по този начин и не са получили функциите, които той им е заречен. Част от обвинителките означават, че до момента в който са работили с други компании, в никакъв случай не са били наемани да работят още веднъж с него.

Само една от деветте дами е разрешила да бъде посочена по име - мецосопраното Патриша Улф, която е пяла с Доминго във Вашингтонската опера. Останалите са поискали анонимност, казвайки, че или към момента работят в бизнеса и се опасяват от репресии или се тормозят, че могат да бъдат унижавани обществено и даже да бъдат унизени, оповестява Българска телеграфна агенция.

Историите на обвинителките следват сходни модели на държание, включващи упорството на Пласидо Доминго да се свързва с тях. Тенорът постоянно и неведнъж им е звънил вкъщи късно през нощта, проявявайки интерес към кариерата им и пришпорвайки ги да се срещнат с него уединено, потвърждавайки, че ще им даде професионални препоръки.

Никоя от дамите не може да даде документи, като да вземем за пример телефонни известия, само че от Асошиейтед прес са разговаряли с техни доверени сътрудници и другари. Освен това от организацията са създали самостоятелна инспекция, която е открила, че обвинителките работят там, където са декларирали, и са се застъпвали с Доминго на въпросните места.

Две от дамите са признали, че за малко са се поддали на задатъците на Доминго, чувствайки, че в случай че откажат на най-влиятелния мъж в специалността им, рискуват кариерите си. Една от тях дамите е споделила, че е правила секс с него два пъти, в това число в хотел " Билтмор " в Лос Анджелис. Въпросната обвинителка споделя, че когато Доминго си е тръгнал за зрелище, е оставил 10 $ на скрина, заявявайки: " Не желая да се чувстваш като продажница, само че също по този начин не желая да плащаш за паркиране ".

Жените разкриват също, че са предприемали крайни ограничения в опитите да заобикалят тенора - карали са сътрудници да ги съпровождат, до момента в който работят, и не са отговаряли на позвъняванията му. Обвинителките, които са били най-вече млади и при започване на кариерите си, когато са станали обект на непристойните задатъци на Пласидо Доминго, споделят, че са били окуражени да приказват от придвижването #Аз също.

Източник: offnews.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР