Десетгодишнината от трагедията събра роднини и близки на жертвите. Паметта

...
Десетгодишнината от трагедията събра роднини и близки на жертвите. Паметта
Коментари Харесай

Панихида в памет на 9-те изгорели във влака София-Кардам

Десетгодишнината от нещастието събра родственици и близки на жертвите. Паметта им уважи и регионалният шеф на Добрич Красимир Кирилов, както и някогашният регионален шеф и екскмет Детелина Николова, по чиято самодейност на железопътната гара в града бе сложена паметна плоча за починалите и за хората, помагали на пасажерите при пожара, съобщи Българска телеграфна агенция.

"10 години към този момент тъгата не стихва. 28 февруари е белязана дата и няма по какъв начин да живеем без тази тъга. Това, което се случи тогава, се дължи на безотговорността на чиновници на БДЖ и на безразличието на хора , пътуващи във влака ", сподели пред публицисти майката на починалия 25-годишен корабен инженер Даниел Вичев - Дора Вичева.

Тя припомняйки, че нейният наследник е спасявал пасажери и е умрял като воин.

"Винаги, когато пътуваме с трен, в съзнанието ни изниква пожарът в нощния трен. Нека всички жертви да почиват в мир ", добави близка на починалия Калчо Стефанов.

Сред петимата починали пасажери от Добричка област бяха и студентките Валерия Желева (20 г.) и Антоанета Тодорова (22 г.), както и доктор Галина Иванова.

Близките още не могат да одобряват обстоятелството, че и тримата подсъдими за нещастието чиновници на БДЖ получиха единствено условни присъди.

Дир.бг напомня какво се случи във съдбовната нощ и по какъв начин протече правосъдното дело .

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР