Десетата юбилейна дарителска кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш“

...
Десетата юбилейна дарителска кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш“
Коментари Харесай

„Избери, за да помогнеш” събра близо 265 хил. лв. в подкрепа на 24 важни за обществото каузи


Десетата юбилейна дарителска акция на Райфайзенбанк „ Избери, с цел да окажеш помощ “ събра 264 834 лева в поддръжка на 24 значими за обществото здравни, обществени, културни и еко дела. Към този миг сумата е с над 23% по-голяма по отношение на миналогодишната акция, като дарения могат да бъдат правени през цялата година на платформата izberi.rbb.bg. Тенденция е както растежът при даренията на чиновници на Групата Райфайзен в България и на самата банка, по този начин и на събраната сума от въшни донори, която през актуалната акция доближи 43 хиляди лева или над двойно повече от миналата.

„ Резултатите от юбилейното издание на „ Избери, с цел да окажеш помощ “ все още потвърждават, че българското общество има потребност от дарителската ни акция и я разпознава като благонадежден метод за демонстрация на съпричастност. Увеличениято на броя на дарилите чиновници на банката, на събраните средства и на приноса на необятната общност ни стимулират и в бъдеще да бъдем измежду най-социално ангажираните компании “, сподели Оливер Рьогл, ръководител на УС на Райфайзенбанк (България).

За десетте години, през които се организира, „ Избери, с цел да помогнеш” е подкрепила с общо 2.98 млн. лева 257 значими планове в четирите съществени сфери – опазване на здравето, обществени действия, просвета и обучение, запазване на околната среда.

Най-много средства в десетото юбилейно издание на дарителската самодейност на Райфайзенбанк събраха плановете на Клиниката по детска хирургия към болница „ Св. Георги “ Пловдив (46 222 лева.), Българската Коледа (35 204 лева.) и на болница „ Шейново “ (27 422 лева.). Най-подкрепен обществен план е грижата на „ Каритас “ за възрастни хора в личния им дом (26 655 лева.), а в сфера Култура и обучение най-вече средства събра парк-музей Шипка – 7 948 лева за възобновяване на осведомителните каменни плочи в мемориалния комплекс. Сред плановете, свързани с природата и опазването на околната среда, най-вече донори избраха плана на Планинската избавителна работа – със събраните 13 107 лева ще бъдат закупени ремаркета за транспорт и нощуване на кучетата спасители.

Дарителската платформаizberi.rbb.bgостава дейна, като на нея с изключение на дарения за определената идея, необятната общност ще може да се запознае с осъществените планове и с докладите на организациите за изразходваните средства.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР