Десет училища от Пловдивска област ще получат средства за дейности

...
Десет училища от Пловдивска област ще получат средства за дейности
Коментари Харесай

10 училища от Пловдивско получават пари за работа с родители

Десет учебни заведения от Пловдивска област ще получат средства за действия с родители, които да сближат фамилиите и педагозите -  с цел да ги създадат съидейници в напъните за реализиране на най-хубавото за децата.

Родителите стават сътрудници на учителите в общо в 174 учебни заведения, кандидатствали по Национална стратегия „ Заедно за всяко дете “, оповестиха от МОН. Плавният преход от детската градина в учебното заведение, кандидатстването след VII клас и професионалното насочване са част от проблемите, по които те ще работят дружно.

Срещите сред родители, възпитаници и учители започват от 15 септември и ще продължат до 30 юни 2023 година Те са по модул „ Участвай и променяй – родителят, деен сътрудник в учебния живот “ на националната стратегия и се организират след деклариран интерес от страна на родителите по авансово посочени от тях тематики.

И тази година учебните заведения се предизвикват да подписват съглашения с родителите, в които да се посочат отговорностите и отговорностите на страните във връзка с положителното образование и обучение на учениците.


Българските празници и традиции, здравословното хранене, прочувственото положение на учениците, стимулирането им да четат, методите за създаване на привички при децата, решаването на конфликтни обстановки също са измежду тематиките, които вълнуват родителите и са препоръчани от тях за идните срещи.

Планира се те да се осъществят под формата на сказка или лекция, а някои и като спортни мероприятия. Част от учебните заведения са поканили външни лектори и педагогичен експерти от учебното заведение, като присъединяване им е съобразено с тематиката.

Предвидените средства по модула са в размер на 500 000 лв..

Всяко от утвърдените учебни заведения в Пловдивска област ще получи сума сред 1800 и 3000 лв. за дейностите. ОУ " Христо Ботев " - Асеновград, ОУ " Св. св. Кирил и Методий " - Карлово, ОУ " Ген. Карцов " - Христо Даново, ОУ " Граф Игнатиев " в Граф Игнатиево, ОУ " Елин Пелин " - Пловдив, ОУ " Христо Ботев " - Раковски, СУ " Иван Вазов " - Сопот, ОбУ " Христо Ботев " - Стамболийски, ОУ " Васил Левски " - Стамболийски, ОУ " Христо Ботев " - Хисаря.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР