Десет поредни мача - толкова продължава серията на Левски без

...
Десет поредни мача - толкова продължава серията на Левски без
Коментари Харесай

Път без изход: как "Левски" изпадна в най-голямата криза в историята си

Десет следващи мача - толкоз продължава серията на " Левски " без победа във футболното състезание. В неделя сините се препънаха в " Пирин " в Благоевград, завършвайки 1:1, с което изравниха най-лошото достижение в историята си.

След 60 години " Левски " още веднъж записа 10 следващи срещи без победа.

Дълбоката рецесия, в която изпадна тимът, идва в миг, в който на клуба от сръбския предприемач Драган Шолак и " Юнайтед груп ". Именно това остави леко настрана представянето на " Левски " на терена в първите два пролетни мача.

След мача с " Пирин " обаче за пръв път към треньора Станимир Стоилов бяха отправени въпроси какво се случва. Засега те са към момента единствено в обществените мрежи, само че измежду мненията не липсваха и апели за оставка.

Както доста пъти се загатва, " Левски " играе и в изискванията на неизясненост към бъдещето си. Голяма част от тимовете, които сините не съумяха да победят от октомври насам обаче, също изживяват тежки рецесии - като " Пирин " или " Спартак " (Варна).

Какво не е наред " Левски "

" Мисля, че " Левски " би трябвало да стане по-конкурентоспособен. Досега бяхме с най-младия тим, чакам тези футболисти да създадат стъпка в развиването си. Затова се надявам да стартираме новата година по отговарящ метод. "

Това съобщи на 2 януари помощникът на Станимир Стоилов Цанко Цветанов при.

По предпочитание на наставника сините отпътуваха да се готвят в Близкия изток, с цел да имат допустимо най-хубави условия. Това се случи в миг на финансова рецесия на стадион " Георги Аспарухов ", а лагерът беше заплатен от спонсор, който по този начин и не стана обществено прочут.

В едно от многото си изявленията Стоилов акцентира, че пълноценна подготовка би могла да бъде ключът към смяна в играта на " Левски ". През лятото той открои травмите на основни футболисти след присъединяване им за националния тим като проблем в метода към новия сезон.

Серията на " Левски "
12.10 " Славия " - " Левски " 2:1
16.10 " Септември - " Левски " 0:0
22.10 " Левски " - " Локомотив " (Пд)1:1
29.10 " Левски " - " ЦСКА 1948 " 0:0
02.11 " Черно море " - " Левски " 0:0
06.11 " Спартак " (Варна) - " Левски " 2:2
12.11 " Левски " - " Славия " 1:2
01.12 " Лудогорец " - " Левски " 0:0
11.02 " Левски " - " Черно море " 0:1
19.02 " Пирин " - " Левски " 1:1

През зимата бяха изпълнени и други стремежи на треньора с привличането на централен нападател в лицето на.

Към края на подготовката Стоилов съобщи още, че " Левски ", " с цел да гради тим, който да бъде хегемон ". По непотвърдена информация от клуба са отхвърлили оферта за централния бранител Хосе Кордоба за 2.2 милиона евро и за към 700 хиляди евро за Андриан Краев.

Единственият, който напусна " Герена ", беше, пуснат шест месеца преди приключването на контракта му след доста положително финансово предложение от Дубай.

 Път без излаз: по какъв начин
© LAP.BG

По отношение на представянето на терена " Левски " вкара единствено шест гола в рекордната си серия без победа. В последните 10 кръга сините са спечелили единствено седем точки, като единствените отбори по-зле от тях в това отношение са изпадащите " Спартак " (Варна) 7 т., " Пирин " 6 т. и " Хебър " 5 т.

Стоилов и неналичието на рецензия

Доколко отговорен е един треньор за представянето на тима си? Подобен въпрос може да бъде заложен след задълбочаване на рецесията на стадион " Георги Аспарухов ".

След мачовете с " Черно море " и " Пирин " Стоилов изрази съществени искания към терените. Той назова този във, а в.

" За качество на игра не мога да приказвам - от лед отидохме на разорани ниви. Сложно беше, колкото и да се бяха постарали домакините. "

 Неуспешното пращане в друга орбита: въпросите пред Неуспешното пращане в друга орбита: въпросите пред " Левски " след неуспеха с Шолак

След този мач той за пръв път си разреши и малко повече рецензия към тима си: " Във футбола характерът е доста сложен въпрос. Отбор без темперамент би трябвало да носи бремето на огромните упования. "

Наставникът на " Левски " се радва на цялостна поддръжка най-много от почитателите на отбора макар рецесията и съмненията през 2022 година Сините след 13-годишна суша без трофей, само че и записаха в европейските клубни шампионати, което беше разказано като едно от най-срамните в историята.

Йерархията на стадион " Георги Аспарухов " също е построена по подобен метод, че над Стоилов във връзка с спортно-техническите въпроси няма никого. При завръщането му на " Герена " притежателят Наско Сираков съобщи, че в клуба няма да има състезателен шеф, а Стоилов ще прави и това.

Модел, който най-малко в България рядко е доказвал, че дава резултати.

Въпреки неприятните резултати към треньора рядко се задават въпроси за неговите решения, които са одобрявани на сляпо доверие. Така да вземем за пример на назад във времето останаха трансферните провали с Анте Блажевич и Абделахи Шеху. Серии от доста по-малко несполучливи мачове пък са взимали поста на редица други треньори.

 Път без излаз: по какъв начин
© LAP.BG

Пред сините предстоят значими седмици, които могат да имат отношение за бъдещето на клуба. От една страна, през март следва лицензирането, което минава през покриване или най-малко ново разсрочване на отговорностите.

От друга, значимо е и представянето на терена, където само класиране за европейските шампионати може да донесе свежи доходи през лятото.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР