Десет пъти по-малко горски пожари от началото на годината в

...
Десет пъти по-малко горски пожари от началото на годината в
Коментари Харесай

10 пъти по-малко са горските пожари от началото на годината

Десет пъти по-малко горски пожари от началото на годината спрямо първото полугодие на 2017 година регистрират от Изпълнителната организация по горите. „ Около 1000 декара гори са изпепелени от пожари тази година, а предходната година за същия интервал опожарената гора беше над 10 хиляди декара “, съобщи за предаването Агросвят по Дарик Владимир Константинов, основен специалист в Изпълнителната организация по горите.

 

60 са записаните пожари от началото на 2018 година, а за същия интервал на 2017 година те са били над 200. " Тези числа приказват за това, че имаме много валежна пролет, което ни оказва помощ , както и ограниченията, които сме подхванали, дават резултат ", сподели специалистът.

 
Още през февруари Изпълнителната организация по горите и пожарникари са почнали осъществяването на взаимния си проект за взаимоотношение. Направени са инспекции във всички горски пространства и общински структури, които дават отговор за горските територии. Проверена е готовността за пожароопасния сезон, който се чака обичайно да е най-тежък през лятото.
 
" Констатациите тази година са положителни - съвсем всички планувани противопожарни мероприятия са или изпълнени, или е в ход тяхното осъществяване. Готовността на сътрудниците за реакция при сигнал за пожар е на доста положително равнище ", уточни Владимир Константинов.

 
По негови думи се реагира навреме на всеки сигнал и пожарите се потушават още първоначално и преди да навлязат в горските територии те са премахнати.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР