Десет норвежки дипломати в Москва получиха нареждане да напуснат Русия

...
Десет норвежки дипломати в Москва получиха нареждане да напуснат Русия
Коментари Харесай

Русия гони 10 норвежки дипломати

Десет норвежки дипломати в Москва получиха разпореждане да изоставен Русия в сряда, което съгласно Осло е " акт на възмездие " за хода този месец да експулсира 15 съветски дипломатически чиновници за хипотетичен шпионаж.

Посланикът на Норвегия в Москва е бил осведомен, че „ 10 наши дипломати в посолството в Москва са оповестени за нежелани в Русия “, сподели в имейл представителят на норвежкото външно министерство Рагнхилд Х. Сименстад. Те би трябвало да изоставен Русия " в къси периоди ".

Руското външно министерство заяви, че посланикът е бил извикан, с цел да стачкува против решението на Осло да експулсира 15 съветски дипломати. Министерството добави, че ще предприеме други ограничения в отговор на " вражески дейности от страна на Осло ", в това число ограничавания върху наемането на съветски личен състав за норвежките дипломатически задачи.

„ Разглеждаме съветското решение като акт на възмездие “, сподели Сименстад, добавяйки, че норвежките дипломати в Русия правят елементарна дипломатическа работа.

На 13 април Норвегия съобщи, че руснаците, които експулсира, са обвинени в шпионаж.

„ Решението на Норвегия да разгласи 15 души в съветското посолство за нежелани в Норвегия се основава на обстоятелството, че те са правили разследваща активност под прикритието, че са дипломати “, сподели Сименстад.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР