Десет лъжи преди 10 часа сутринта в събота - моноспектакъл

...
Десет лъжи преди 10 часа сутринта в събота - моноспектакъл
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Моноспектакълът на Борис Бонев - 10 лъжи преди 10 часа сутринта

" Десет неистини преди 10 часа сутринта в събота " - моноспектакъл от Борис Бонев ", дефинира Георгиев казаното от Бонев. 

Първата неистина съгласно Георгиев била, че договорите за разчистване на града не съдържали наказания и нямали периоди . Затова София още е затънала в несъбрани клони. " Обаче те двамата с Терзиев били глобили с рекордни наказания поради Онзи снеговалеж и непочистените клони ". 

Общинският консултант от ГЕРБ пита: 

" Как " глобихте рекордно " компаниите, в случай че няма наказания по договорите? Ако сте прав, или няма наказания, тъй като договорите са калпави, или сте наложили наказания фиктивно - за пред медиите. Договорите за разчистване са на уеб страницата на общината, съдържат десетки страници с правила за надзор и отчетност, стига някой да желае да ги ползва ".

В Техническата спецификация, неразделна част от контракта, има раздел, в който написа, че за всяко несъблюдение могат да бъдат наложени наказания според съответни таблици, в които показан типът на неизпълнението, по кое време се постанова глоба, както и период за премахване на неизпълнението, след констатирането му от възложителя, изяснява Георгиев. 

Втората неистина била, че са наложени рекордни санкции по отношение на предходни години .

Кметът Йорданка Фандъкова е налагала наказания от над половин милион, достигайки до над милион за зимен сезон, напомня Георгиев. 

Третата неистина, изречена съгласно него от Бонев, е, че на локалните избори  лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е подкрепил претендента на ПП-ДБ и " Спаси София " Васил Терзиев . Георгиев обаче показва: 

" Васил Терзиев стана кмет с най-ниската поддръжка в демократичната ни история и с най-малка разлика пред съперника си - с 4600 гласа преднина на втори тур. Социолозите са безапелационни, че поддръжката на част от симпатизантите на ГЕРБ е била решаваща за успеха на Терзиев на втория тур, а тя пристигна след апел на Борисов за гласоподаване за Терзиев. С сходно отказване на явни обстоятелства блокирахте съвета три месеца ". 

Това, че за първи път са въвели " цивилен бюджет " с новия бюджет за 2024 година била четвъртата неистина на Бонев съгласно неговия сътрудник в СОС. 

" Граждански бюджет София има от две години. Въведе го персонално Йорданка Фандъкова през 2021 година Пише го даже в уеб страницата на " Спаси София " с рекомендация да се усилят парите за тях. Доста неуместно стана, нали? ", разяснява Георги Георгиев. 

" Аз не съм претендент за началник на СОС към този момент два месеца ", споделя още Бонев пред Българска национална телевизия, само че съгласно Георгиев това не е правилно: 

" И сте претендент, и сте Лъжливото овчарче - съгласно изявления, които не отрекохте, а потвърдихте и през днешния ден, сте претендент за ротационен ръководител. Споразумението, подписано от вас и Терзиев, е обществено. Пише си го и в " ". 

" Не ми е фантазията да бъда ръководител на общинския съвет ", е друго, което съгласно общинския консултант от ГЕРБ не било правилно в думите на Борис Бонев, като разгласява фотография от лятото, за която написа: 

" Ето фотография от това лято, на която откакто излязох от съвещанието за малко сте се настанил на стола на ръководителя - един не-мечтател за не-председател ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР