Десет къщи, които се строят безвъзмездно от Камарата на строителите

...
Десет къщи, които се строят безвъзмездно от Камарата на строителите
Коментари Харесай

Почти са готови 16 от новите къщите, които се строят в Хитрино

Десет къщи, които се строят безплатно от Камарата на строителите в Хитрино, са издигнати и до дни ще могат да бъдат населявани. Изграждането на една закъснява поради проблем със собствеността на парцела. Това заяви кметът на Хитрино Нуридин Исмаил представен от Българска телеграфна агенция.

От 13-те къщи, които ще се построяват в обитаемото място със средства от страната, от Социалния фонд, шест също са съвсем подготвени и са на стадий недодялан градеж, а на три са построени основите. Предстои строителството на останалите четири къщи, чието създаване закъснява също поради проблем със собствеността на парцелите, които са наследствени, означи Исмаил. По думите му към този момент са изцяло ремонтирани покривите на над 60 къщи в Хитрино, по още 30-40 се работи, а за други покриви, минимум наранени от случая в обитаемото място. Предстои да се сключат контракти за поправката им.

През зимата няма да има поданици на Хитрино, които да се наложи да живеят във фургон, посочи Исмаил. Той сподели още, че е удовлетворен от свършеното за възобновяване на Хитрино за една година. "Ние, като екип, от Обществения и Общинския съвет, имаме упоритостта това, което вършим, да бъде като показно за страната по какъв начин се излиза от сходна тежка обстановка ", уточни Исмаил.

По думите му годишнината от случая в Хитрино ще бъде маркирана с възпоменателна гала и с курбан за здраве и благополучие на 17 декември. Разпоредителното съвещание по делото за Хитрино е планувано за 15 януари 2018 година, от 9.30 часа, в Окръжния съд в Шумен, осведомят от правосъдната институция. Предмет на делото е закононарушение по превоза. Подсъдими са машинистите, провокирали железопътната злополука в обитаемото място на 10 декември м.г. - Димитър Ангелов Михнев и Радослав Стоянов Петков, и двамата от Русе. Делото ще се преглежда по новия процесуален ред, който е в действие от 5 ноември 2017г. На съвещанието с изключение на прокуратура, подсъдимите и техните бранители, са призовани и всички потърпевши, допълват от съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР