Десет хуманитарни коридора за евакуация на хора от Украйна са

...
Десет хуманитарни коридора за евакуация на хора от Украйна са
Коментари Харесай

Съгласувани са 10 коридора за евакуация, 176 деца са загинали в Украйна

Десет филантропични коридора за евакуация на хора от Украйна са контрактувани за събота , съобщи украинският вицепремиер Ирина Верешчук.

Един от тях е за евакуация на хора от Мариупол с частни транспортни средства.

Останалите са за евакуация с коли и рейсове от Донецка, Луганска и Запорожка област .

На 8 април филантропичните коридори са съумели да изтеглят 6 665 души - бяха данните на Верешчук през вчерашния ден.
 1/3 от украинските бежанци у нас са настанени в хотели
1/3 от украинските бежанци у нас са настанени в хотели

66% от интервюираните желаят да стартират работа незабавно

Мариупол продължава да е обграден от съветски войски. Пристанищният град е съвсем изцяло опустошен и в него не престават яростни боеве; съветските войски управляват някои квартали, а украинската войска - други. Повече от 150 000 души към момента се намират в града и се пробват да оцелеят без отопление и храна.

176 деца са били убити в Украйна по време на войната с Русия . 500 деца са били ранени, сочат нови данни на украинската Главна прокуратура, представени от УНИАН. Най-много децата са потърпевши в Донецка, Киевска и Харковска област.

Само при ракетното нахлуване през вчерашния ден против железопътната гара в Краматорск, която се употребява за евакуация, са починали пет деца и са ранени 16 .

Обстрелът на украинска гара е друго ужасяващо злочинство, осъществено от Русия, което засегна цивилни, опитващи се да се изтеглят и да стигнат до безвредно място ", осъди акта американският президент Джо Байдън, а украинският Володимир Зеленски съобщи, че точно офанзивата в Крематорск ще влезе като едно от обвиняванията против Русия в трибунала.

" Подобно на всеобщите убийства в Буча, както и на доста други съветски военни закононарушения, ракетният удар по Краматорск би трябвало да бъде едно от обвиняванията в трибунала, който сигурно ще се състои ", сподели Зеленски.

Руското министерство на защитата твърди, че съветските военни не са направили ракетна офанзива против Краматорск
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР