Десет частни имота започват да отчуждават на бул. Васил Априлов,

...
Десет частни имота започват да отчуждават на бул. Васил Априлов,
Коментари Харесай

Разширението на Васил Априлов реже 10 имота

Десет частни парцела стартират да отчуждават на бул. " Васил Априлов ", с цел да го разширят от западната страна с още едно платно в сектора сред кръстовищата с Пещерско шосе и бул. " Шести септември ". Терените и постройките са разказани, предоставени са данъчните оценки и на днешната сесия на локалния парламент ще бъдат включени в годишната стратегия на община Пловдив.

Повечето от постройките съставляват ниски постройки, които се употребяват за офиси и магазини. Има няколко остарели къщи на доизживяване. Според кмета Иван Тотев празните терени не са огромни и няма да костват доста пари на градския бюджет. Ако отчуждаването завърши тази година, ще се търсят средства следващата година да стартира и самото уголемение на булеварда. Строителните работи ще са по-лесни, в сравнение с реконструираната  част от " Васил Априлов ", където бяха сменени всички подземни връзки -  магистрален тръбопровод с отклонения, канализация, кабелна мрежа. Преди това EVN прекара парно.

Отчуждаване започва и на Голямоконарско шосе, планувано за реорганизация и уголемение от бул. " Дунав " до транспортния възел за Царацово. Проектът е на стойност над 50 млн. лв. и двете общини - Пловдив и " Марица ", се надяват на финансиране от държавния бюджет. 

Стадион " Тодор Диев ", прочут повече като " Спартак ", се приготвя за концесия. Спортният комплекс с повърхност 24 784 кв. метра също влиза в годишната стратегия за ръководство на общинските парцели. Досега стадионът беше очакван за отдаване чартърен, само че новият спонсор на футболния клуб изяви предпочитание да го вземе на концесия, изясни  за " Марица " през вчерашния ден зам.-кметът по обществена политика и спорт Георги Титюков. 

Комплексът е в отчайващо положение - с разграден двор, който се употребява за авто сервиз, потрошени седалки, купчини боклуци, изкъртени алеи, разрушен паркинг, занемарена административна постройка. Единствено теренът се поддържа отгоре-отгоре. Ремонтирана неотдавна беше единствено постройката, която през предходната година общината даде чартърен за художествена гимнастика.

Спортният комплекс " Тодор Диев " беше възложен на концесия на " ПФК " Спартак С 94 - Пловдив " АД  на 19 януари 2006 година Дружеството и администрацията не можаха да се схванат за имотните граници от страна на ул. " Кукуш ", против " Била " и договорът беше преустановен, без да е изпълнен и един лев вложения. Според съглашението " Спартак " - АД трябваше да вложи над пет милиона лв. в игрището и обслужващите здания. За куриоз - от ПФК желаеха кварталният стадион в " Кючук Париж " да бъде реновиран съгласно условията на УЕФА и ФИФА. Това се оказа изцяло непостижимо за концесионера.

Засега не са конкретизирани изискванията, които община Пловдив ще сложи пред бъдещия концесионер. Процедурата е дълга, ще минат осем-девет месеца, до момента в който се приготви, сподели Георги Титюков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР