Десертите са завършека на всяко едно похапване. Те са наградата

...
Десертите са завършека на всяко едно похапване. Те са наградата
Коментари Харесай

Тайната на най-вкусния крем карамел

Десертите са завършека на всяко едно похапване. Те са премията ни за деня и в приготвянето им се таи перфекционизъм.
Ако желаете да бъдете неповторими в изработката на най-вкусния крем – карамел, то тези дребни секрети ще ви оказват помощ да се издигнете в очите на вашето семейство.
Любимият десерт се подготвя извънредно елементарно, а удоволствието от следването на всяка една стъпка до крайния резултат е несравнимо.
Не забравяйте обаче, че най-важното нещо при изработката на десертите е точността. Това е постоянно защитаваната загадка!
Винаги обаче съществуват и куп други тънкости, които трансформират крем карамела в същинско произведение на изкуството. Днес сме възнамерявали да отделим време и внимание на всяка една от тях, тъй че вкъщи да се усети ароматът на съвършения десерт, сътворен с вашите две ръце.
Как да създадем идеалния крем карамел?
Винаги използвайте пресни яйца
Задължително използвайте пресни яйца. За предпочитане е да бъдат домашни. За страдание обаче не всеки би могъл да си набави домашни. Пазарувайте този артикул от места, за които сте сигурни, че произходът е потвърден. Лесно можете да познаете дали едно яйце е прясно или не.
Пуснете го в чаша с вода и сол. Ако то потъне значи е идеално за крем карамела. Ако обаче изплува на повърхността, най-добре се откажете от изработката на този десерт, до момента в който не си набавите същински пресни яйца.

Наситен жълтък
 Рецепта за елементарен и тънък крем карамел Рецепта за елементарен и тънък крем карамел
Ядеш и не можеш да спреш... Продукти: 5 яйца 200 гр. захар 1 пакетче ванилия 1 л. прясно мляко Начин на подготвяне: Разбийте яйц...
Индикаторът за пресни яйца е цветът на жълтъка. Той би трябвало да е кондензиран, тъй че откакто се изпече, крем карамелът да придобие златист вят. Важно е яйцата да бъдат на стайна температура, а не непосредствено извадени от хладилника.
Затоплете млякото авансово
Много е значимо също към яйцата да не добавяте студено прясно мляко. То би трябвало да бъде затоплено. Така ще избегнете появяването на шупли, а самият крем ще бъде компактен и гъст.
Прецедете сместа
Онези от вас, които обичат да прибавят аромати или билки като овкусители, би трябвало да прецедят млякото, преди да го смесят с яйцата. Така ще сте сигурни, че най-после консистенцията ще бъде идеално гладка.
 Лесен крем карамел Лесен крем карамел
Искате да хапнете крем карамел? Предлагаме ви една лесна рецепта, с която изкушаващия десерт става освен апетитен, само че и доста елементарен за...

Използвайте вода със стайна температура
Обърнете внимание на водата, която се употребява при запичането. Повечето кулинарни магьосници вършат грешката да употребяват вода непосредствено от чешмата.
Много е значимо обаче водата, която наливате в тавата с подредените в нея купички да бъде затоплена. Нивото й би трябвало да доближава средата на купичките. Не допускайте да завира по време на печенето, тъй като по този начин рискувате крем карамелът да се пресече.
Това са все дребни хитрости, които водят до неповторимо апетитен и несравним на тип десерт, кадърен да трансформира всяка една вечеря в специфичен мотив!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР