DeSantis super PAC влага повече от 12 милиона долара в голяма рекламна покупка

...
Never Back Down, супер PAC, подкрепящ президентската кампания на Рон
Коментари Харесай

Never Back Down, супер PAC, подкрепящ президентската кампания на Рон ДеСантис, направи големи допълнения към рекламните си резервации в петък, като похарчи повече от $12 милиона за резервиране на ефирно време през есента, предимно в Айова.

Според данни на AdImpact групата е похарчила повече от 12,3 милиона долара за закупуване на нова реклама досега, като по-голямата част от тях – 11,4 милиона долара – са насочени към основните медийни пазари в Айова. Групата също похарчи близо 900 000 долара за национална покупка на Fox News. Резервациите трябва да започнат през седмицата на 6 септември и да продължат до Хелоуин.

С закупуването на нова реклама, общите рекламни разходи на Never Back Down достигат до $31 милиона, изпреварвайки про-Тръмп супер PAC, MAGA Inc., за второ място в списъка на най-добрите рекламодатели в надпреварата за 2024 г. Never Back Down изостава само от TIM PAC, pro-Sen. Tim Scott group, която е похарчила повече от 37 милиона долара с резервации до януари. MAGA Inc. е похарчила около 22,8 милиона долара за реклама.

След първия президентски първичен дебат тази седмица, голямата нова рекламна покупка на супер PAC ще се стреми да даде тласък на ДеСантис, тъй като той се бореше да спечели място над фаворита, бившия президент Доналд Тръмп, месеци след началото на надпреварата.

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис по време на първичния президентски дебат на Републиканската партия в Милуоки на 23 август 2023 г. Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис по време на първичния президентски дебат на Републиканската партия в Милуоки на 23 август 2023 г. Ал Драго/Блумбърг/Гети изображения

Групата, подкрепяща ДеСантис, тази седмица също така пусна реклами с нова представа за избирателите, като работи за представяне на личните качества на губернатора на Флорида. И двата нови спота подчертават съпругата му Кейси ДеСантис и нейната битка с рака на гърдата, описвайки подкрепата на семейството.

Представители на Never Back Down потвърждават, че групата ще похарчи общо 25 милиона долара за новата рекламна кампания, която ще бъде разделена между Айова и Ню Хемпшир и ще включва телевизионни резервации, дигитална реклама и директна реклама като имейли и текстови съобщения.

Според последния си доклад на FEC, Never Back Down е имал 96,8 милиона долара в брой в края на юни – огромна военна каса, подпомогната от вливането на повече от 80 милиона долара от набирането на средства от DeSantis като губернатор на Флорида.

Супер PAC пое значителен дял от операцията за съобщения на губернатора на Флорида. Собствената кампания на ДеСантис, ограничена до пари, е похарчила сравнително малко за реклама – 1,3 милиона долара – докато неговият съюзник супер PAC, с последните си покупки, е похарчил повече от 31 милиона долара, според данни на AdImpact.

И съобщенията на групата се развиха в хода на кампанията. След стартирането си рекламите на Never Back Down се насочиха към дебатите за културни войни около Disney и Bud Light и включваха възхвалителни клипове от Тъкър Карлсън и звукови фрагменти на ДеСантис, който се изправя срещу противници.

По-късно групата излъчи забележителни реклами, насочени към Тръмп, атакувайки го, че критикува губернаторите на Републиканската партия на Айова и Ню Хемпшир – два критични ранни първични щата.

И по-скоро групата създаде две реклами, подчертаващи военния опит на губернатора на Флорида, част от продължителни усилия да представи биографията му на избирателите.

Вивек Рамасвами и бившият губернатор на Южна Каролина Ники Хейли участват в първия дебат от първичния сезон на Републиканската партия, организиран от Fox News на форума Fiserv на 23 август 2023 г. в Милуоки. Вивек Рамасвами и бившият губернатор на Южна Каролина Ники Хейли участват в първия дебат от първичния сезон на Републиканската партия, организиран от Fox News на форума Fiserv на 23 август 2023 г. в Милуоки. Win McNamee/Getty Images

Междувременно президентът Джо Байдън започна тази седмица да покрива ефира с телевизионна и дигитална рекламна кампания на стойност 25 милиона долара, която ще включва предстоящи реклами, излъчвани в продължение на 16 седмици по ефирни и кабелни телевизии в държави на бойното поле.

И, търсейки да се възползва от представянето на Вивек Рамасвами в дебата тази седмица, супер PAC, подкрепящ предприемача, American Exceptionalism PAC, стартира две нови телевизионни реклами тази седмица. American Exceptionalism PAC е похарчил около 850 000 долара за реклама и наскоро е увеличил дейността си, според данни на AdImpact.

Като цяло републиканските външни групи са похарчили повече от 108 милиона долара за реклама на първичните президентски избори на Републиканската партия през 2024 г., включително бъдещи резерви, като водещите групи подкрепят Тръмп, ДеСантис и Скот.

Кит Махер от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР