ДеСантис каза по време на дебат, че една жена е оцеляла при „множество опити за аборт.“ Ето истинската история

...
По време на дебата на републиканските кандидати в сряда, по
Коментари Харесай

По време на дебата на републиканските кандидати в сряда, по време на дискусия за абортите в късен термин, губернатор Рон ДеСантис разказа ужасяваща, но озадачаваща история.< /p>

„Познавам една жена във Флорида на име Пени“, каза кандидатът за президент на Републиканската партия. „Тя оцеля след множество опити за аборт. Тя беше оставена изхвърлена в тиган. За щастие баба й я спаси и я отведе в друга болница.“

Критиците на губернатора се стекоха в социалните медии, за да предположат, че историята „Пени“ е измислена или диво украсена. Поддръжниците възразиха, че либералите са били подбудени от грозна истина.

Пени е истинска и нейното фамилно име е Хопър. Но ДеСантис не успя да отбележи ключови подробности от нейната забележителна история: човекът, който се опита да сложи край на живота на Пени в утробата, не беше лекар или дори нелегален доставчик на аборти - това беше нейният баща. Усилието му да абортира дъщеря си със закачалка се случи почти две десетилетия преди сеизмичното решение на Върховния съд по делото Роу срещу Уейд, което установява правото на жената на аборт.

Докато версията на ДеСантис за историята на Пени почита живота и жена, която е оцеляла след травматично начало, отразява и опасностите на един свят, в който абортът е почти забранен и жените могат да бъдат принудени да предприемат опасни, отчаяни алтернативи.

Тази статия се основава на предишни записани изявления, направени от Хопър, изрезки от вестници, публични регистри и интервю с член на семейството, който след дълъг разговор с журналист поиска анонимност. Тя потвърди, че версията на Хопър за събитията е разказвана в семейните кръгове от години.

„Пени“ Хопър отказа да бъде интервюиран и не отговори на писмени въпроси, изпратени от Miami Herald.

Кампанията DeSantis не отговори на искане за коментар.

Малък фермерски град

Историята на Мириам „Пени“ Хопър започва през 1955 г. в болница в Уочула, малка ферма град в Централна Флорида. Новинарските репортажи по онова време я описват като бебе чудо, родено с тегло 1 фунт, 11 унции. Тя беше толкова мъничка, че сестрите първоначално трябваше да я хранят с капкомер.

Нейният вече починал баща, Чарлз Уесли Браудър-старши, беше сержант от армията на САЩ по време на Втората световна война, който служи на фронтовата линия в Европа, когато е бил само на 20. Семейството му казва, че е бил „скаут“, който е изпълнявал предварителни разузнавателни мисии, преди да бъде ранен, заловен и измъчван от германците. Военни записи показват, че той е бил уволнен с почести през 1945 г. и е награден с четири бронзови звезди в допълнение към Пурпурно сърце, медал за добро поведение и медал за победа през Втората световна война. дебат в центъра на вниманието: Възходът на Рон ДеСантис, звук по звук

Роден в Южна Каролина и син на баптистки свещеник, Браудър се премества в Централна Флорида след войната. Публичните регистри показват, че той се е оженил за Гленда Мари Пиърс, втората по-голяма дъщеря в семейство на фермери и фермери на цитрусови плодове, които се преместват във Флорида от Северна Каролина и се установяват в Уочула, на около 75 мили югоизточно от Тампа. Тогава Ваучула е известна като „Световната столица на краставиците“ и всяка година момиче от гимназията ще бъде коронясвано за Мис Кралица на краставицата.

През 1953 г., според архивите за раждане, родителите на Хопър имат син, Чарлз Браудър младши, който е роден в Walker Memorial Hospital в близкия Avon Park. По време на преброяването през 1950 г. Гленда работела като рецепционистка в лекарски кабинет, а Чарлз бил продавач.

Майката на Хопър скоро забременяла с второто си дете, също момче. Във видео, публикувано в YouTube преди няколко години от група, наречена „Правото на живот във Флорида“, Хопър каза, че по-късно е научила, че баща й е използвал закачалката, за да абортира второто дете на майка си. Това е един от най-малко двата видеоклипа в интернет, свързани с нейната история, въпреки че видеоклиповете се различават по някои подробности.

Когато майка й забременя за трети път с нея, Пени Браудър каза, че баща й се върнал към същото метод в опит да прекрати бременността, като по-късно обяснява на дъщеря си, че печели само $125 на седмица, което смята, че не е достатъчно, за да издържа по-голямо семейство.

Майката на Браудър развила усложнения по време на палтото -закачалка процедура. Двойката се втурнала към близкото медицинско заведение посред нощ, а майка й била много болна и кървяща. Във видео интервютата Хопър каза, че родителите й са били посрещнати в клиниката от лекар по пижама. Той прегледа майка й и заключи, че плодът няма сърдечен ритъм. Той посъветвал двойката да абортира бебето, като им казал, че детето вероятно ще бъде мъртвородено.

„Ако оживее, ще бъде бреме за вас през целия ви живот“, каза лекарят. Той използва физиологичен разтвор и инжектира майка й с лекарство, след което си тръгва, инструктирайки медицинската сестра да „изхвърли бебето мъртво или живо“, каза Хопър във видео интервю, сегмент, който трябваше да бъде включен в телевизионна реклама от анти-абортите група „Лицата на избора“. Може да се намери в YouTube.

Когато бебето се появи малко след 3 часа сутринта, медицинската сестра го уви в кърпа и я постави в тиган, каза Пени Хопър в едно видео. В другата Хопър каза, че майка й й е казала, че бебето е поставено в кошница.

На следващия ден майката и лелята на Гленда дошли да я проверят в клиниката, където тя се възстановявала. Намериха бебето навън на задната веранда, отвиха го и откриха, че е живо, каза Хопър.

„Баба ми беше толкова разстроена, че се обади в местната полиция“, каза тя.

< p>Изрезка от новини, включена във видеосегмент, казва, че бебето е транспортирано от медицинското заведение в Уочула до тогавашната регионална болница Морел в Лейкланд. Изрезката от новините, която не е обозначена, изглежда частично противоречи на историята на Хопър, тъй като се посочва, че лекарите в съоръжението Wauchula „полагат по-големи усилия, за да запазят бебето от 1 паунд, 11 унции живо“. В историята се казва, че детето е било на „ръба на смъртта“, когато е било транспортирано до Лейкланд с полицейски ескорт, който е катастрофирал на път за болницата.

The Tampa Tribune от 29 ноември 1955 г. съобщават за катастрофата, като казват, че бебето е родено преждевременно тази сутрин. Бебето е поставено в кувьоз, където остава четири месеца. Хопър обаче каза, че докато е била в болницата, баща й се опитал да я изключи от кувьоза, защото бил разстроен колко струват грижите. Болницата извика полицията, за да го ограничи, каза Хопър в едно от интервютата.

„Той всъщност не можеше да понесе мисълта, че съм жив“, каза Хопър.

През март През 1956 г. тя най-накрая беше достатъчно силна, за да се прибере у дома с родителите си. По това време косата й се беше напълнила и беше медночервена. Медицинските сестри я наричаха „Пени“ – прякорът, който й остана през целия живот.

Групи за избор казват, че историята на Хопър е още по-силен случай да не се забраняват законните и безопасни аборти.

„Забраната на абортите не спира хората да се нуждаят или да търсят аборти“, каза Марк Хърън, старши съветник към Центъра за репродуктивни права. „Това просто води до аборти извън официалната здравна система. … Тази история няма никаква прилика с днешната реалност.“

Dr. Уошингтън Хил, акушер-гинеколог, специалист по фетална медицина на майката, който подкрепя законния аборт, каза, че тъй като лекарят не е открил сърдечен ритъм, изглежда вероятно той е вярвал, че предизвиква раждане, за да изгони мъртвородено бебе.

„Лекарят по една или друга причина смяташе, че бебето е мъртвородено. Технически това беше индуцирано раждане — не индуциран аборт.“

„Тя не иска да бъде използвана като политическа пионка“

Не може да се установи дали Хопър е бил в контакт от кампанията на DeSantis, независимо дали кампанията е проверила нейната история или ако е знаела, че ще бъде разказана на национална телевизионна публика.

„Тя не иска да бъде използвана като политическа пешка“, каза семейството член, обяснявайки, че Хопър предпочита да работи тихо зад кулисите, за да помага на онези, които вижда като жертви на неуспешни аборти.

В едно от нейните видео интервюта Хопър каза, че преди смъртта си баща й й е казал колко много той съжаляваше за това, което се беше опитал да направи.

„Преди да почине, той ме погледна и каза „Скъпа, не знам какво щях да правя без теб“, спомня си Хопър в интервюто.

„Без значение пред какви обстоятелства бяха изправени родителите ми около бременността на майка ми, в крайна сметка имах страхотни родители, в крайна сметка имах страхотен живот.“

Разследващият репортер на Miami Herald Сара Бласки и Wauchula Herald-Advocate допринесоха.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР