Дершовиц прогнозира, че „ще има някои присъди“ след четвъртото обвинение на Тръмп

...
Бившият адвокат на Тръмп Алън Дершовиц каза във вторник, че
Коментари Харесай

Бившият адвокат на Тръмп Алън Дершовиц каза във вторник, че прогнозира, че „ще има някои присъди“ по четирите наказателни дела на бившия президент Тръмп, които той очаква, че всички ще бъдат прекратени място преди президентските избори през 2024 г.

Отразяване на Hill Elections 2024

„Предвиждам, че ще има някои присъди“, каза Дершовиц по време на участие в „Военната стая на Банън“, подкаст, воден от бившия главен стратег на Белия дом Стивън Банън. „Мисля, че стратегията е да получим лоши присъди, но да ги получим бързо в Ню Йорк и Флорида, във Вашингтон и в окръг Фултън.“

Дершовиц твърди, че тези присъди ще бъдат отменени, но чак след това изборите.

„Целият подход „хванете Тръмп“ е да го вземете преди изборите, да го осъдите преди изборите и след това той да спечели при обжалване“, каза Дершовиц.

Голямо жури в Грузия обвини Тръмп и 18 съобвиняеми в понеделник вечерта, отбелязвайки четвъртото обвинение срещу бившия президент тази година. Тези последни обвинения произтичат от усилията на Тръмп и неговите съюзници да отменят резултатите от президентските избори през 2020 г. в Джорджия.

Окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис (Д) ръководи повече от две години разследване на опитите на Тръмп да се намеси с резултатите от изборите и предполагаемата организация на група от 16 жители на Джорджия, които да служат като фалшиви избиратели и да твърдят, че той е спечелил щата, вместо Байдън.

На пресконференция в понеделник вечерта Уилис каза, че се надява да насрочи един процес за всички обвиняеми в рамките на следващите шест месеца.

Всички три други наказателни процеса на Тръмп вероятно ще започнат през първата половина на 2024 г. Процесът му в щатския съд в Ню Йорк за предполагаеми плащания на тайни пари е насрочено за 25 март, докато процесът по класифицираните документи е планиран да започне на 20 май във федералния съд.

По-рано този месец федерално голямо жури подаде обвинителен акт срещу Тръмп, свързан с усилията му да остане на власт след Избори през 2020 г. Министерството на правосъдието поиска съдия от Федералния окръжен съд Таня С. Чуткан да определи начална дата на процеса на 2 януари 2024 г., въпреки че официалната дата не е дата.

Дершовиц също посочи очевиден документ, който Ройтерс съобщено беше публикувано на уебсайта на съда на окръг Фултън в понеделник, което посочи няколко наказателни обвинения срещу Тръмп. В разясняваща публикация Ройтерс каза, че документът е бил свален „без обяснение“.

„Фактът, че са били готови да пуснат обвинителния акт на уебсайта, преди големите съдебни заседатели да гласуват, доказва нещо, което всеки от нас които са имали опит в наказателното право, знаят – голямото жури е безсмислено“, каза Дершовиц.

„Те [голямото жури] подпечатват нещо, което прокурорът е поставил пред тях и най-доброто доказателство е, че прокурорът е бил толкова уверена, тя беше готова да го постави на уебсайта си дори преди гласуването да се проведе“, продължи той.

Офисът на съдебния секретар на окръг Фултън, Джорджия, нарече мистериозния документ „фиктивен“, без да предостави никакви подробности за това как документът се е озовал на уебсайта на съда.

За последните новини, времето, спорта и поточно видео се насочете към The Hill.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР